V PRTLJAŽNIKU DOSTAVIL KILOGRAM KOKAINA, V LJUBLJANI PREVZEL 2 KG: V BiH priprli 35-letnega Slovenca

Kronika

Tožilstvo Bosne in Hercegovine je zaradi suma sodelovanja v skupini organiziranega kriminala, ki je tihotapila večjo količino kokaina iz Evropske unije v BiH, vložilo obtožnico proti sedmim osebam, med katerimi je tudi slovenski državljan, ki je že v priporu, so danes sporočili s tožilstva.

Sedmerica je osumljena, da so od lanskega avgusta do letošnjega aprila kot člani skupine organiziranega kriminala, ki je delovala na območju BiH in Slovenije, večkrat nezakonito tihotapili večje količine kokaina iz tujine v Bosno in Hercegovino z namenom njegove prodaje v BiH.

Slovenski državljan M.K., rojen leta 1988, je osumljen tihotapljenja in dostave kilograma kokaina v BiH v prtljažniku svojega avtomobila. Mamila mu je policija zasegla med operacijo Market februarja letos, ko jih je več drugim članom skupine izročil v najetem stanovanju v Banjaluki. Zaseženo mamilo je na nezakonitem trgu vredno 35.000 evrov.

Osumljen je tudi, da je marca letos, potem ko je v Ljubljani prevzel dva kilograma kokaina, slednjega izročil enemu od obtoženih in zanj prejel 18.000 evrov.

V preiskavah na več lokacijah je policija zasegla kilogram kokaina, večjo količino denarja, pištolo, več mobilnih telefonov in dva osebna avtomobila, ki so jih člani skupine uporabljali pri tihotapljenju mamil, še piše na spletni strani tožilstva. Ostali osumljeni so državljani BiH, nekaj pa jih ima dvojno, tudi srbsko državljanstvo.

Tožilstvo je obtožnico poslalo v potrditev sodišču BiH. V skladu z zakonodajo BiH sicer šele s potrditvijo obtožnice na sodišču osumljenci postanejo obtoženci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  03 .08. 2023 ob  13: 42
Popravek! Mitja Kontič, oče Bojan Kontič je je bil dolgoletni župan Velenja iz vrst SDja!!
ManofSteel |  02 .08. 2023 ob  21: 22
Zakaj ne napišete, da je glavni akter iz pomladka SD gospodin Bojan Kontič!
Aja saj res, ni iz desnice kajne.
Pesceserra |  02 .08. 2023 ob  20: 31
10
A to da je tip clan SD ni pomembno......take standarde furate samo za desnico, videno v clanku o biden-ovem mulcu.....regional-fonja