V PORTOROŽU SE POTEGUJEJO ZA NASLOV EVROPSKIH PRVAKOV: 70 posadk iz devetih držav bo do petka lovilo veter v jadra (FOTO)

Piran

V Portorožu se te dni odvija odprto evropsko prvenstvo za jadralni razred Fireball, na katerem tekmuje 70 posadk iz devetih držav, ki bodo do 22. septembra lovile veter v jadra in se potegovale za laskavi naslov evropskih prvakov.

Odprto evropsko prvenstvo v dvosedih jadrnicah razreda Fireball, ki ga gosti Jadralni klub Pirat Portorož (JK Pirat) v sodelovanju z Jadralnim klubom Fireball, ki koordinira razred Fireball v Sloveniji (JK Fireball), in Jadralno zvezo Slovenije, je v Portorož privabilo kar 70 posadk. Poleg domačih jadralcev se prvenstva udeležujejo še tekmovalci iz Avstralije, Belgije, Švice, Francije, Velike Britanije, Irske, Češke in Italije.

"Veseli smo, da po desetih letih znova gostimo rekreativni razred Fireball, ki v svojih vrstah združuje tako aktivne kot nekdanje profesionalne jadralce. To je že peto prvenstvo na evropskem ali svetovnem nivoju, ki ga organiziramo v našem klubu v zadnjih petih letih, kar potrjuje našo predanost ter odlično usklajenost organizacijske ekipe," je povedal Mitja Margon, predsednik JK Pirat.

Jadralni razred Fireball bo v okviru prvenstva obeležil tudi 48-letnico prisotnosti na območju Slovenije oz. prej nekdanje skupne države. Toliko let je minilo od gradnje prvih bark in udeležbe domačih jadralcev na mednarodnih regatah. V tem času je Slovenija gostila že tri evropska in eno svetovno prvenstvo.

"Razred Fireball je edinstven v svoji povezanosti širšega članstva, ki deluje kot velika jadralska družina. Veseli smo, da uživamo tako zaupanje pri organizaciji regat in da se jadralci v Slovenijo radi vračajo, tako zaradi pogojev na vodi kot izvrstne organizacije," je izpostavil Miha Kavčič, predsednik JK Fireball.

Prvenstvo se bo z zadnjimi plovi in podelitvijo nagrad najboljšim zaključilo v petek, 22. septembra. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija