V ČETRTKOVEM STRELJANJU UMRLA POMOČNIKA SODNEGA IZVRŠITELJA: Morilcu sta skušala zarubiti avto

Kronika

Celjski policisti so v četrtek na območju Šmarja pri Jelšah obravnavali umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja, je v izjavi za medije povedal Milan Vogrinec s Policijske uprave (PU) Celje. Pomočnika sta 66-letnemu osumljencu poskušala zaseči vozilo, ta pa se je razjezil in ju ustrelil.

Policiste je o streljanju obvestila partnerka osumljenega v četrtek malo pred 18. uro, je pojasnil vodja oddelka splošne kriminalitete v sektorju kriminalistične policije na PU Celje.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so ugotovili, da sta 27-letni pomočnik sodnega izvršitelja in 42-letna pomočnica sodnega izvršitelja na naslovu osumljenega 66-letnika po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila. To je moškega razjezilo, zato je med pogovorom s pomočnikoma odšel v hišo, se vrnil s pištolo in nanju streljal.

27-letni moški je poškodbam podlegel na kraju dogodka, hudo poškodovano 42-letnico pa so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v četrtek pozno zvečer umrla.

Osumljenemu 66-letniku so policisti kmalu po kaznivem dejanju odvzeli prostost in ga pridržali. Našli so tudi orožje, ki ga je odvrgel po dejanju.

Preiskava sicer še poteka. Kot je dejal Vogrinec, bo moški kazensko ovaden zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umorov. Za kaznivo dejanje je zagroženih najmanj 15 let zaporne kazni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  26 .02. 2022 ob  17: 05
Mater ta sluzba more bit vecji k.. od obcinskega redarja in sodnika na bonifiki
nylarazgotra |  25 .02. 2022 ob  23: 02
17
Mi je zal za umrle, ampak pošiljati izvršilce, da opravijo rubez je zelo ponizevalno, lahko zaradi pet neplačanih poloznic ker ljudje nimajo sluzb ali so v stiski. Zakon bi morali spremeniti in poiskati drugacno. resitev , ne izvršilce. na dom, da ti vzamejo se tisto malo kar ljudem ostane. Kaksen sistem je ta izvrsilni....