TRENJA V GIBANJU SVOBODA: Primorska občinska svetnica izstopila iz stranke zaradi vmešavanja v delo

Slovenija

Občinska svetnica na listi Gibanja Svoboda v Ajdovščini Nada Pirjevec je po poročanju časopisa Delo, izstopila iz stranke in bo mandat nadaljevala kot neodvisna svetnica. Sodu je izbilo dno vmešavanje stranke v delo občinskih svetnikov, je Pirjevčeva povedala za Primorske novice.

Pirjevčeva, ki je bila kandidatka Gibanja Svoboda za županjo, je povedala, da sta bila po volitvah oba izvoljena člana stranke povabljena k županu na pogovore o sodelovanju v občinskem svetu, ki jih je ocenila za konstruktivne. Za pogovore jo je pooblastil volilni štab stranke, a ta pooblastila ji je stranka po srečanju z županom preklicala in ji 'prepovedala sodelovanje' s Tadejem Beočaninom, županom, ki sicer prihaja iz vrst Socialnih demokratov.

Razrešili so jo tudi z mesta vodje lokalnega iniciativnega odbora, na katerega so imenovali Sandija Bačarja. Ker jo je na položaj izvolilo članstvo, se Pirjevčevi, ki ima sicer večinsko podporo v lokalnem odboru, zdi nenavadno, da se jo je razrešilo v administrativnem postopku.

Svetniškega mandata ni vrnila, nadaljevala ga bo kot neodvisna svetnica, pridružila pa se je svetniški skupini SD, poroča Žurnal24. Gibanje Svoboda ima v ajdovskem občinskem svetu tako le še enega predstavnika, izstop Pirjevčeve pa v stranki obžalujejo

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  29 .12. 2022 ob  07: 12
-2
@ištrijan, ne skrbi, čisto vse je in bo boljše kot še kdaj imet janšiste na oblasti. Vsem na oblasti je treba vedno gledat pod prste, vendar ja, zdaj imamo svobodo kot že dolgo ne. Osebno mi je bila dosti bolj všeč Šarčeva vlada, ko tudi ni bilo vmešavanja, pa odgovorni so odstopali zaradi ukradenih sendvičev. Mi je pa sedanja 2. najboljša.
Ištrijan |  28 .12. 2022 ob  15: 03
Vedno bolj svobodni v tej Svobodi.....