STARŠA GRDO ZANEMARJALA PET OTROK: Več let lačni in umazani ter tepeni

Kronika

Sodišče na Hrvaškem je nepravnomočno obsodilo 38-letnico in njenega 41-letnega izvenzakonskega partnerja na pogojni zaporni kazni zaradi večletnega zanemarjanja njunih petih otrok. Otrokom nista zagotavljala osnovnih življenjskih potreb, nista jih hranila niti vozila k zdravniku, ko so zboleli. Starša sta poleg tega uporabljala neprimerne vzgojne metode.

Fotografiji sta simbolični.

Sodišče je mater obsodilo na leto dni zapora, njenega zdaj nekdanjega partnerja pa na 10 mesecev. Oba sta sicer dobila pogojni zaporni kazni s preizkusno dobo dveh let, piše hrvaški portal 24 sata.

Peklensko družinsko življenje je pet otrok živelo nekaj več kot pet let. Starša sta se praktično vsak dan prepirala in fizično obračunavala pred otroki. Pogosto je morala posredovati policija. Sodnica je dejala, da sta se starša zavedala, da ogrožata in vplivata na primeren psihofizični in socialni razvoj, zdravje, vzgojo in izobraževanje otrok, a se za to nista zmenila.

Otroke sta fizično kaznovala, jih z rokami tepla po različnih delih telesa, poleg tega pa nista skrbela za njihovo zdravje in izobraževanje. Otrok nista vozila na redne zdravniške preglede, nista hodila na roditeljske sestanke v šolo niti otrokom pomagala pri učenju. Otrokom nista zagotavljala osnovnih življenjskih potreb, kot so hrana, obleka, obutev in higienski pripomočki, zaradi česar so bili ti pogosto lačni, umazani in neprimerno oblečeni.

Po številnih incidentih sta izvenzakonska partnerja junija 2013 prekinila zvezo, a vseeno nadaljevala z življenjem pod isto streho. Mati je dobila skrbništvo nad tremi otroki, oče nad dvema, družina pa je nadaljevala z enakim načinom življenja kot pred razvezo. Center za socialno delo je nato staršema odvzel vseh pet otrok. V družini sicer ni vladala finančna stiska, nekdanja partnerja sta imela več kot solidni plači, še piše portal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .12. 2019 ob  12: 54
-1
@td, za otroke gre......važno je , da imajo mamo in tatija
td |  15 .12. 2019 ob  12: 00
ENO LETO IN ON DESET MESECEV ZAPORAjQuery1123043476870570177817_1576407532013?? Ma smo šli vsi nekam ...??? Trajne psihološke travme in jih nagradijo? Zakaj jima niso izrekli samo ustnega opozorila??