SRHLJIVA PROMETNA NESREČA V ISTRI: Umrla brata, stara 12 in 19 let

Kronika

V srhljivi prometni nesreči v Lupoglavu, na območju hrvaške Istre, sta izgubili življenje dve osebi. Nesreča se je zgodila, ko je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v drevo. Vozilo je v nesreči popolnoma zgorelo, kar je preprečilo reševanje potnikov. Po preiskavi naj bi ugotovili, da sta bili žrtvi dva brata, stara 12 in 19 let.

Fotografija je simbolična.

Usodna nesreča se je zgodila v četrtek pozno popoldne v bližini Lupoglava, nedaleč od Buzeta. Voznik avtomobila s puljsko registracijo je nepričakovano zapeljal na nasprotni vozni pas in silovito trčil v drevo. Po trku se je vozilo odbilo od drevesa in drvelo po klancu navzdol, nato pa se je vnelo, poroča hrvaška policija.

Vozilo, voznik in sopotnik so bili ujeti v plamenih, kar je otežilo poskuse reševanja. Po navedbah lokalnih prebivalcev sta umrla brata, stara 12 in 19 let, vendar policija teh informacij še ni potrdila.

Identiteto umrlih še vedno ugotavljajo, načrtujejo pa obdukcijo, ki bo izvedena v ponedeljek. Poveljnik Javne gasilske enote Pazin, Vjekoslav Valenta, je povedal: "Ko je skupina gasilcev prispela na kraj nesreče, so nemudoma začeli gasiti goreče vozilo. Šele kasneje, ko so imeli priložnost opraviti ogled, so opazili trupla žrtev. Šlo je za močan požar, sprva ni bilo videti ničesar," poroča Index.hr.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija