SPOROČILO S STRUNJANSKE PLAŽE: Ne nasedajte in se z njimi ne prepirajte, pokličite 113

Kronika

Bralka nas je obvestila, da je v času turistične sezone na slovenskih plažah spet pogosteje opaziti zbiralce prispevkov za različna invalidna društva. Včeraj naj bi se zadrževali na plaži v Strunjanu. Seveda gre za goljufe.

"Delajo v skupini. V Strunjanu sta bila dva moška in ženska v mlajših oziroma srednjih letih. Vsi trije so bili oblečeni v bele srajce. Ko so opazili, da so nekateri kopalci postali nanje pozorni, so hitro vzeli pot pod noge," je povedala bralka.

O goljufih je bila obveščena policija, ki "se je hitro odzvala in prišla na obhod", dodaja bralka. 

Kot pojasnjujejo na koprski policijski upravi imajo z beračenjem in nezakonitim zbiranjem prostovoljnih prispevkov policisti kar veliko dela. "Seveda gre za goljufe. Policijska patrulja takoj, ko prejme klic, odide in kraj in tovrstne nepridiprave tudi najde ter jih oglobi. Moramo pa povedati, da globo tudi plačajo. Očitno je, da s takšnim načinom zaslužijo toliko, da se jim izplača tvegati in brez težav poravnajo globo," pravi predstavnica za stike za javnostmi pri PU Koper Anita Leskovec.

Ob tem na PU Koper dodajajo, naj se občani, ko naletijo ta tovrstne pobiralce denarja, ne spuščajo z njimi v prepir ali kaj podobnega, temveč naj takoj pokličejo 113. Policisti bodo prišli na kraj in uredili zadevo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  19 .07. 2022 ob  00: 34
No to so se naučili od Caritasa ali Rdecega kriza
JKDWingChun |  18 .07. 2022 ob  12: 38
24
Zaplenit ves pritizakonito pridobljen denar pa da vidimo kako jo bojo potem plačali! V Yugi se je nakraden denar zaplenil takim!
Dejansko policija dandanes ne opravlja svojih dolžnosti oziroma opušča svoje dolžnosti.

Bojo pa jebali domačine če ne bo imel npr abonmaja za parking ali ce je parkiral malo čez črto ali pa ko kdaj kdo nese domov pa se ustavi na ulici in evo redar že veselo slika avto!