ŠESTAN POSTAL OSEBNOST INTERNEGA KOMUNICIRANJA: "En sam ni nič, med 60 in 70 tisoč nas je, ki se lahko aktiviramo" (FOTO)

Slovenija

Včeraj so na Konferenci internega komuniciranja (KIK konferenca) Srečku Šestanu, poveljniku civilne zaščite, podelili priznanje Osebnost internega komuniciranja. Kot so pojasnili organizatorji, želijo s podelitvijo tega priznanja širiti zavedanje in znanje o pomenu medsebojnih odnosov ter o voditeljstvu, ki zahteva komunikacijo v najbolj pristnem pomenu besede: narediti skupno.

"En sam ni nič. Med 60.000 in 70.000 nas je, ki se lahko aktiviramo. Sam pravim, da množici, predvsem prostovoljcev, ki imajo sami že notranjo motivacijo, ne poveljujem. Zaradi njihove motivacije in strukture organizacije, ki deluje že vrsto let, vse teče, kot mora. Verjamem, da bo tudi v prihodnje tako," je ob prejemu priznanja povedal Šestan.

Šestan je poveljnik Civilne zaščite RS že 12 let. Ob zahtevanih dogodkih med seboj komunicira okoli 70.000 prostovoljcev – gasilcev, jamarjev, reševalcev … Vsi so del sistema, ki je pripravljen v vsakem trenutku.

Šestan komunicira dosledno, mirno, skoncentrirano in z zgledom, je zapisal organizator dogodka. Če se zgodi nesreča kje drugje v svetu, raziskuje, kako bi se reševanja ob takšni nesreči lotili pri nas. Neprestano krepi temelje, ki omogočajo delovanje, iskanje rešitev in uspeh ekip, ko so okoliščine najbolj zahtevne.

S podelitvijo priznanja Šestanu so napovedali še razpis za Osebnost internega komuniciranja po zgledu priznanja FEIEA (European Association of Internal Communication), ki bo objavljen oktobra letos. Priznanje bodo podelili spomladi prihodnje leto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija