ŠE ENA DRZNA TATVINA NA OBMOČJU PU KOPER: Tokrat je na vrata potrkal moški, ki se je predstavil kot delavec T2

Kronika

Včeraj dopoldan je v vasi Topolec pri Ilirski Bistrici na vrata starejše domačinke potrkal moški in se predstavil kot delavec T2. Najprej sta govorila pri vhodnih vratih, nato jo je peljal za hišo s pretvezo, da bo montiral anteno za močnejši signal. V tem je k njej na obisk prišla soseda in pred hišo opazila moškega v vozilu. Ta jo je poskušal prepričati, naj ne vstopi v hišo, zatem je klical po telefonu in iz hiše je pritekel tretji moški, takoj nato pa še moški, ki je bil z lastnico za hišo. Vsi trije so se odpeljali z vozilom Renault, srebrne barve. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da so odnesli zlatnino in gotovino. Podoben primer se je sicer zgodil tudi v petek, o čemer smo že poročali

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 159 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo, s področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino ter eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v šestih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 21 nezakonitih prehodov državne meje.

V Vanganelu je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel osem 10-kilogramskih jeklenk plina. V Postojni je nekdo vlomil v klet in lastniku ukradel štiri letne pnevmatike z litimi platišči, vredne 1000 evrov.

Ob 13.15 so pri vasi Drskovče ustavili vozilo VW transporter, ki ga je vozil 23-letni državljan BiH. V vozilu je bilo še 13 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo.

Popoldan je radar pri Senožečah 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmeril hitrost 185 km/h. Izdali so mu plačilni nalog.

Ob 3. uri so v Sečovljah ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Opravljen hitri test na mamila je bil pozitiven na kokain, odrejen je bil strokovni pregled. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija