REŠILI SLOVENCA, KI JE KLJUB OPOZORILOM IZPLUL: Našli so ga dva kilometra od obale

Kronika

Ob obali v bližini naselja Buljarica v Črni gori so reševalci uprave za pomorsko varnost in upravljanje pristanišč (UPSUL) davi rešili slovenskega državljana. Ta se je kljub napovedanemu močnemu vetru s čolnom podal na morje, a mu je motor kmalu za tem odpovedal, veter pa ga je nato ponesel na odprto morje.

Fotografija je simbolična.

Slovenski državljan je danes izplul kljub opozorilom zaradi neugodnih vremenskih razmer. Kmalu za tem se je motor njegovega dvometrskega čolna pokvaril, močan veter pa ga je ponesel na odprto morje, dva kilometra stran od obale v bližini Buljarice.

Klic na pomoč je UPSUL prejel ob 7.25. "Operaterji so nemudoma reagirali in ob koordinaciji z reševalnim čolnom v manj kot 45 minutah uspešno rešili slovenskega državljana. Slovenca in njegov čoln so odvlekli na plažo in na srečo je vse minilo brez hujših posledic," je sporočil pomočnik direktorja UPSUL za iskanje in reševanje na morju Žarko Lukšić.

Ob tem je turiste ponovno pozval, naj se ne izpostavljajo tveganjem in se izogibajo aktivnostim na morju v času močnega vetra, poroča portal nova.rs.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija