RAK PREMAGAL MLADO OPERNO PEVKO: Zaslovela je že pri 12 letih (FOTO, VIDEO)

Kronika

Češka glasbena scena žaluje za izjemno nadarjeno operno in koncertno pevko, Patricio Burda Janečková, ki je po dolgotrajni bolezni umrla pri komaj 25 letih. Patricia je zaslovela pred trinajstimi leti, ko je pri 12 letih zmagala v češki različici tekmovanja 'Talent Mania'.

S svojim glasbenim talentom je navduševala občinstvo že od četrtega leta starosti. Mlada umetnica iz Ostrave je v zadnjih letih blestela v številnih prestižnih gledaliških vlogah. Lani so ji postavili srhljivo diagnozo - raka dojk. Kljub temu ni izgubila upanja in je svoj boj z zahrbtno boleznijo pogumno delila z oboževalci. V obdobju zdravljenja je začasno prekinila glasbeno kariero in se odločila za mastektomijo. Pred nekaj meseci pa je oznanila, da je premagala najhujše.

Nedavno se je Patricia, ki je bila rojena v nemškem Münchbergu slovaškim staršem, poročila z igralcem Vlastimilom Burdo, s katerim je bila v dolgoletnem razmerju. Njena glasbena pot se je začela že zgodaj, saj je, stara le 10 let, zmagala na avdiciji filharmonikov 'Janáček' in prvič dobila priložnost, da zapoje z orkestrom. Med drugim je zmagala tudi na prestižnem mednarodnem tekmovanju 'Concorso di musica sacra'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija