PRVI SLADKI SADOVI LETOŠNJE TRGATVE ŽE NAVDUŠUJEJO: Mošt kleti Vinakoper

Koper

Zdaj je čas, ko narava počasi začne spreminjati svoje barve, ko dozorevajo njeni sadovi, na katere potrpežljivo čakamo vse leto. Tudi v vinogradu je tako. Celoletni trud pridnih rok vinogradnikov se pokaže že s prvim grozdjem, ki pride v klet in takrat se začne najlepši čas v letu, čas trgatve. V kleti Vinakoper so želeli te prijetne trenutke deliti z vami, zato so prvi sadovi vinogradov že na voljo, da jih poskusite.

Mošt je grozdni sok. Z natančno nadzorovanim in usmerjenim procesom alkoholnega vrenja vinarji iz njega pridelujemo vino. Mošt kleti Vinakoper je pridelan iz priljubljenega rumenega muškata, ki v tej obliki ponuja vse tisto, kar od te sorte pričakujemo; prijetne sadne note, ki na vonju ponujajo agrume in tropsko sadje, se nadaljujejo tudi v ustih, kjer je sladek okus uravnotežen s prijetno kislino.

Mošt je odličen spremljevalec sladic, ne smemo pa pozabiti tudi na tipično kombinacijo s kostanjem, katerega že težko pričakujemo.

Od tega tedna dalje bo sveži točeni mošt na voljo v vseh prodajalnah vin kleti Vinakoper v Kopru, Ljubljani in Ilirski Bistrici.

Po starem ljudskem izročilu bi naj na dan 11. november svetnik Sveti Martin, zavetnik vinogradnikov in vinarjev, mošt spremenil v vino. Ta dan imenujemo Martinovo. Kaj več o dogajanju časa Martinovanja v kleti Vinakoper pa izveste kmalu!

Deli novico: