PRIMORCU NE OČITAJO LE UMORA MATERE: Preiskava je razkrila še marsikatero 'družinsko' skrivnost

Kronika

Večkrat smo že poročali o tragediji, ki se je septembra lani pripetila v Črničah na Vipavskem. 69-letni domačin, po poročanju Slovenskih novic gre za Dragana Kukanjo, je osumljen umora svoje 91-letne matere Tatjane, čeprav je ob klicu na regijski center za obveščanje 112 dejal reševalcem, da je padla po stopnicah. Čisto mogoče je, da bo izza rešetk prišel šele kakšen dan pred stotim rojstnim dnem, če bo takšno starost seveda učakal, glede na vsa kazniva dejanja, ki mu jih organi pregona očitajo.

Osumljenec je reševalcem dejal, da je mati padla po stopnicah.

Po tragediji, ki se je zgodila 4. septembra lani, naj bi prebivalci Črnič vedeli povedati, da je bil 69-letni Dragan Kukanja pogosto nasilen, predvsem okoli prvega v mesecu, ko naj bi mati prejemala pokojnino, piše portal. Iz hiše naj bi bilo občasno slišati vpitje. Nekateri so ga označili za 'čudaka', ki z vaščani ni našel razumevanja. Mati naj bi ga zmeraj zagovarjala kot 'pridnega'.

Usodnega dne je 69-letnik poklical na pomoč reševalce nujne medicinske pomoči in povedal, da je mati padla po stopnicah. A je hči preiskovalcem povedala, da sta se babica in oče sprla pred dogodkom. Naslednjega dne so na Inštitutu za sodno medicino opravili obdukcijo pokojnice. Osumljeni naj bi sicer poskušal odstraniti sledi, vendar pri tem ni bil dovolj natančen, da bi preslepil preiskovalce. Ugotovili so, da jo je sin ponoči tako močno pretepal, da je zjutraj zaradi hudih poškodb umrla.

Zaradi nasilja so 69-letnika policisti preverjali leta 2015, a sumi niso bili potrjeni.

Kriminalisti so okoliščine dogodka dobro raziskali in možakarja niso kazensko ovadili le za umor matere, temveč tudi za nasilje nad 60-letno partnerko in 20-letno hčerko. Poleg naštetega mu očitajo še surovo ravnanje in zanemarjanje hčerke, ki je bila ta še mladoletna.

Z materjo naj bi začel fizično obračunavati okoli 1. ure zjutraj. Pretepal naj bi jo več ur, nato pa je okoli 8. ure zjutraj umrla. Kot so pojasnili na novogoriški policijski upravi, je 91-letnica imela več poškodb, ki niso bile prizadejane s predmetom.

Črničan naj bi poskušal zabrisati sledi umora, a preiskovalcev ni pretental.

Možakarja naj bi zaradi sumov nasilja policisti preverjali že leta 2015, potem ko so prejeli prijavo družinskih članov in vaščanov, vendar sumi niso bili potrjeni, piše portal. Po končani sodni preiskavi je zdaj poleg umora, zanemarjanja mladoletnega otroka in nasilja v družini obtožen tudi hude telesne poškodbe.

Za umor 69-letniku grozi do 30 let zapora. Z zanemarjanje otroka do pet let zapora, prav tako mu grozi do pet let zapora za nasilje v družini in do pet let zapora za povzročitev hude telesne poškodbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  18 .02. 2019 ob  12: 27
10
Zaporne kazni niso dovolj za boj proti nasilnežem. Psihopatu je za človeško življenje eno figo mar. Ali naj nas država pripravi na srečanje s nasilnežem tj. naj dovoli uporabo in nošenje strelnega orožja, ali pa naj se ne kaznuje če v samoobrambi nekoga ubiješ.