PRIJELI GORIŠKA ROPARJA, KI STA NAPADLA MLADOLETNIKA: "Posel" z električnimi kolesi padel v vodo

Kronika

Novogoriški policisti so zaključili preiskavo ropa, do katerega je prišlo na kolesarski stezi med Šempetrom in Novo Gorico, kjer sta dva osumljenca mlajšima oškodovancema vzela električni kolesi v skupni vrednosti 12.000 evrov.

Rop se je zgodil v prvih dnevih avgusta nekaj minut čez polnoč. Zamaskirana roparja sta mladoletni žrtvi zasledovala, nato pa ju na kolesarski stezi dohitela in zaustavila. Pri tem sta fizično napadla mlajšega kolesarja in ga poškodovala, nato sta vzela kolesi in se odpeljala proti Šempetru. Svoji kolesi pa sta pustila na kraju dogodka.

Mlajši oškodovanec je moral poiskati zdravniško pomoč na šempetrski urgenci.

Policisti so ugotovili, da sta bila roparja 19-letnik in 22-letnik, oba doma z območja Nove Gorice. Nikakor pa ni šlo za prvo kaznivo dejanje 22-letnika, saj je le dan pred tem vlomil v trgovino v Šempetru, kjer je ukradel novo električno kolo znamke BH in dve čeladi v skupni vrednosti 4.000 evrov. Ukradeno kolo so policisti našli na domu 22-letnika, na njem pa so bili vgrajeni deli prav tako ukradenega električnega kolesa znamke Specialized.

Oba storilca so policisti kazensko ovadili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija