OBJESTNOST BREZ PRIMERE: Na primorski avtocesti s tovornjakom prehiteval po desni

Kronika

Včeraj dopoldan so na BS Povirje policisti ustavili objestnega voznika tovornega vozila, ki je prehiteval druga vozila po desnem pasu. 23-letnemu državljanu BiH, z urejenim statusom prebivanja v Sloveniji, so izdali plačilni nalog.

V Kopru so policisti zasegli osebni avtomobil 27-letnemu vozniku, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, nato pa je brez vozila ostal še 28-letnik, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain, voznik pa je strokovni pregled odklonil. 

V Izoli so vozilo zasegli 42-letniku, ki je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, na Kozini pa so ustavili 64-letnega voznika, ki je prav tako vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, poleg tega je bil odrejen hitri test za droge pozitiven na kokain. Vozilo so mu zasegli, strokovni pregled je odklonil. 

V Luciji so 21-letniku zasegli moped. Na tehničnem pregledu se je namreč izkazalo, da vozilo presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost, hitri test za droge pa je bil pri vozniku pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil.

Vsi se bodo srečali s sodnikom, saj bodo policisti zanje spisali obdolžilne predloge.

Ob 1.30 so v Portorožu ustavili 58-letnega državljana Hrvaške. Ker je bil vidno pod vplivom alkohola, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,65 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato so mu odredili še preizkus z merilnikom alkohola v izdihanem zraku (etilometrom), ki pokazal rezultat 0,53 mg/l, z varnostno razliko (0,06 mg/l) pa 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelja so policisti oglobili in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Na Kozini so ukradli več kolutov telekomunikacijskega kabla, vrednega 5000 evrov.

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 115 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so pet vozil. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij. Na območju Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali dva nezakonita prehoda državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija