NEZASLIŠANO: Zaposleni na kliničnem centru okradli covidne bolnike, priklopljene na ventilatorjih

Kronika

Hrvaški policisti so kazensko ovadili 51- in 45-letni zaposleni na zagrebškem kliničnem centru Dubrava zaradi suma kraje bolnikov, je danes potrdila zagrebška policijska uprava. Ovadeni ženski naj bi oškodovali pet covidnih bolnikov, ki so bili na medicinskih ventilatorjih, poročajo hrvaški mediji. Bolnike sta oškodovali za skoraj 5000 evrov.

Osumljenki sta oropali covidne bolnike, ki so bili na medicinskih ventilatorjih zaradi okužbe z novim koronavirusom, je poročal novičarski portal index.hr. Bolnišnica v Dubravi je tudi osrednja hrvaška bolnišnica za covidne bolnike.

Zagrebška policija sumi, da je 51-letnica sredi januarja izkoristila težko zdravstveno stanje enega od covidnih bolnikov ter je med svojim delom odtujila bolnikovo denarnico, v kateri so bile bančne kartice. Med drugim je z nekaterimi bančnimi karticami dvigovala denar na bankomatih ter v trgovini plačala nakup škornjev. Skupno je moškega oškodovala za 10.300 kun (1375 evrov).

Mlajša ženska je osumljena, da je med novembrom lani in februarjem letos v ločenih primerih v isti zdravstveni ustanovi izkoristila resno zdravstveno stanje štirih bolnikov ter jim ukradla njihove denarnice, mobilne telefone in nakit. Del nakita je prodala, denar pa porabila za osebne potrebe. Gmotna škoda znaša okoli 27.500 kun (3600 evrov).

Po končani kriminalistični preiskavi so ženski kazensko ovadili zaradi hude tatvine in računalniško prevare ter priprli, je še objavila zagrebška policija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija