NEVARNEGA TOVORNJAKARJA KOPRSKI POLICISTI IZLOČILI IZ PROMETA: Narobe ni delal samo tahograf

Kronika

Koprski policisti so v petek ustavili 48-letnega voznika tovornjaka, pri katerem so ugotovili, da mu tahograf ne deluje pravilno. Odredili so izredni tehnični pregled, ki je razkril še druge nepravilnosti, zaradi katerih vozilo ne bi smelo biti udeleženo v prometu, med drugim je bila osna obremenitev prekoračena za 17 odstotkov. Začasno so mu odvzeli registrske tablice, vozniku so izdali plačilni nalog, zoper podjetje pa so uvedli hitri postopek.

Fotografije so simbolične.

Koprski policisti so v soboto 17-letnemu Pirančanu zasegli moped, ker je bil predelan in presegal največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost.

V soboto ob 23.11 so v Ilirski Bistrici policisti ustavili 39-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Včeraj ob 12.21 so na Kozini policisti ustavili 50-letnega voznika avtomobila, ki so mu na odseku ceste, kjer je omejitev 90 km/h, izmerili hitrost 150 km/h. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Včeraj ob 14.03 so policisti v Kopru ustavili 51-letnega voznika, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Minuli konec tedna so policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper posredovali v 134 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 300 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Zasegli so pet vozil. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in eno drzno tatvino, dva vloma v poslovni prostor, vlom v vozilo, kaznivo dejanje povzročitve lažje telesne poškodbe in dve goljufiji. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali enajstkrat. Obravnavali so še tri nezakonite prehode državne meje.

Vinjeni in brez vozniške za volanom

V petek ob 00.48 so postojnski policisti ustavili 44-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal 0,80 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

V Pivki so policisti ustavili 45-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

V petek ob 14.00 so v Pivki policisti ustavili 36-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Hitri test na mamila je bil pozitiven na amfetamine. Strokovni pregled je odklonil, zato so mu vozilo zasegli. Čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

V soboto ob 2.28 so koprski policisti ustavili 42-letnega voznika avtomobila, ki mu je hitri test na mamila pokazal prisotnost kokaina v organizmu. Začasno so mu odzveli vozniško dovoljenje.

V soboto so policisti v Postojni ustavili 32-letnega voznika avtomobila, ki so mu odredili hitri test na mamila. Pozitiven je bil na kanabis. Strokovni pregled je odklonil, zato so mu odredili pridržanje.

Na območju Sežane so v soboto policisti ustavili 23-letnega voznika avtomobila, ki je odklonil hitri test na mamila. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga obdolžilni predlog pri sodniku za prekrške.

Včeraj ob 00.17 so na Škofijah zaradi nezanesljive vožnje ustavili 57-letnega italijanskega voznika avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0,51 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izrekli globo.

Vlomi in tatvine

V petek ob 8.48 so policiste obvestili, da je prišlo do vloma v eno od koprskih trgovin. Storilec je pregledal notranjost in iz blagajne ukradel 500 evrov gotovine.

V noči na petek so neznanci vlomili v prostor na gradbišču v Portorožu, kjer so ukradli bakrene cevi. Lastnika so oškodovali za 2000 evrov.

V Piranu je v petek 38-letnica prijavila spletno goljufijo. Preko aplikacije Facebook Marketplace je videla, da nekdo prodaja plašč. Dogovorila se je za nakup in prodajalcu vnaprej nakazala celotno kupnino v višini 100 evrov. Prodajalec pa ji plašča ni poslal.

Včeraj ob 13.37 so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, do katere je prišlo v petek na območju Postojne. Do ene od stanovanjskih hiš sta prišla neznanca, ki sta se oškodovanki predstavila kot delavca Telekoma. Med pogovorom je eden od njiju izkoristil njeno nepazljivost in ji iz hiše ukradel nakit. Oškodovana je za 1500 evrov.

Požar na Serminu

V petek ob 20.45 je prišlo zaradi kratkega stika do požara na stroju v enem od poslovnih prostorov na Serminu. Požar so še pred prihodom gasilcev pogasili zaposleni sami.

Zasegi mamil

V soboto ob 4.20 so koprski policisti 24-letniku zasegli manjšo količino kokaina. Čaka ga hitri postopek.

Na mejnem prehodu Starod so v soboto policisti 39-letnemu Srbu zasegli manjšo količino mamil, tudi njega čaka hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ilegalni prehodi meje

V soboto ob 15.30 so na območju Ilirske Bistrice policisti naleteli na 37-letnega Ukrajinca, ki je vozil avtomobil Volkswagen bora, poljskih registrskih oznak. Vozilo je bilo ustavljeno ob cesti, v neposredni bližini pa so policisti izsledili štiri tujce, tri Sirijce in Somalijca, ki so pred tem samovoljno zapustili azilni dom. So pa na kraju ponovno zahtevali mednarodno zaščito, zato so bili prepeljani nazaj v azilni dom. Ukrajinca čaka kazenska ovadba.

Mucka kriva za nesrečo

Včeraj se je kolesarka na cesti med Šmarjami in Bošamarinom poskušala izogniti mucki, ki je pritekla na cesto. Pri tem je padla in se lažje poškodovala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija