GROZIL S SAMOMOROM IN BOMBO: S svojim 'mehurčkom' je tokrat želel prečkati Atlantik in obiskati London (FOTO, VIDEO)

Svet

Reza Ray Baluchi, iranski športnik in aktivist, ki živi v ZDA, spet ni imel sreče. Tokrat je z doma narejenim vodnim plovilom na lastni pogon, podobnim kolesu za hrčka, ki ga imenuje 'mehurček', želel prečkati Atlantik. Toda ameriška obalna straža mu je podvig znova preprečila.

Policisti so aretirali 51-letnega Baluchija, ki je načrtoval neobičajen izlet do Londona. Njegova avantura se je prekinila približno 110 kilometrov stran od otoka Tybee v zvezni državi Georgia, poroča BBC.

Oblasti so sporočile, da se Baluchi več dni ni želel umakniti s plovila. Njegovo potovanje se je začelo v obdobju, ko se je pripravljalo na prihod velikega orkana. Kljub temu moški tri dni ni želel zapustiti plovila in je grozil, da se bo ubil z nožem. Obenem je trdil, da ima na krovu bombo. Kasneje se je ugotovilo, da grožnje niso bile utemeljene. Kljub temu je bil kazensko ovaden.

@runwithreza.tv

♬ original sound - SS Captain bubble

@runwithreza.tv

♬ original sound - SS Captain bubble

To pa ni prvič, da je Baluchija doletela kazenska ovadba. Namreč s svojim 'mehurčkom' je že večkrat poskušal odpluti na odprto morje. Leta 2021 so ga aretirali, ko je želel na ta način odpluti s Floride v New York, leta 2014 so ga reševali blizu St. Augustina, le dve leti pozneje pa so ga reševali blizu Palm Beacha na Floridi.

Športnik naj bi s takšnimi potovanji želel zbrati denar za različne namene, med drugim za brezdomce, obalno stražo, policijo in gasilce. Dejal je: "To so ljudje v javni službi, to počnejo zaradi varnosti in pomagajo drugim ljudem," poroča Daily Mail.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija