EMA KURENT JE SLOVENSKA ASTROLOGINJA, KI JE NAPOVEDALA EPIDEMIJO: Kdaj lahko pričakujemo konec izrednega stanja?

Slovenija

Astrologinja Ema Kurent je že lanskega decembra napovedala, da bo leto 2020 v več pogledih ekstremno leto, polno pomembnih sprememb in presenetljivih dogodkov. "Pričakujem, da bo vsaj en tak dogodek ohranil javni interes še nekaj let," je zapisala v napovedi. In v luči trenutne situacije, ki zaradi izbruha novega koronavirusa vlada po svetu, ji lahko samo pritrdimo. Priznana astrologinja z več kot 30-letnimi izkušnjami nam je v intervjuju podrobneje obrazložila svoje napovedi in razkrila, kdaj se bo po njenem življenje v Sloveniji vrnilo v stare tirnice.

V astrološki napovedi za leto 2020 ste napovedali, da se bo meseca marca zgodilo nekaj ekstremnega. Kaj ste imeli v mislih oziroma kaj so takrat razkrivali planeti?

Napoved sem objavila konec decembra 2019. To je bila splošna napoved za svet. Napisala sem, da bo leto 2020 zelo posebno, z veliko šokantnimi dogodki, in da bo najmanj en tak, ki bo ljudem ostal v spominu še dolga leta. Zdelo se mi je najbolj verjetno, da se bo to zgodilo marca oziroma malo širše med februarjem in aprilom. Dejansko pa nisem vedela več kot to. Vlekla sem vzporednice z leti 2011, 2001, 1992, 1982 itd., kajti vsakih 9 do 10 let nastopi eno tako obdobje, ki traja nekaj mesecev in ko svet doživlja večje krize. Če sem natančna, gre za vsakih 4,5 do 5 let, ampak dva ciklusa potekata vzporedno.

Recimo, spomladi 2011 je nastopil uničevalni potres na Japonskem, jeseni 2001 se je zgodil napad na ameriški WTC, jeseni 1992 sta se v enem mesecu zrušili dve letali s skupaj 330 mrtvimi, konec leta 1982 je nastopil zelo hud potres v Jemnu z 2000 mrtvimi in tako naprej. Ta ciklus bazira na deklinaciji Lune, a ker gre ista sila skozi naravo in ljudi, bi se lahko zgodilo karkoli, torej naravne ali kake druge nesreče. Pomlad 1918 recimo, ko je izbruhnila ena najhujših pandemij v zgodovini človeštva, španska gripa, ki je pomorila med 20 in 100 milijonov ljudi, je bilo prav tako obdobje. Torej, nisem vedela, kaj konkretno bo, vedela sem le, da bo dogajanje v tem času za svet zelo stresno. Naslednje tako obdobje nastopi konec leta 2029.

Za jesen 2020 ste napovedali zdravstveno krizo oziroma epidemijo. Gre za epidemijo koronavirusa, ki se je pojavila nekoliko prej ali novo grožnjo? Se bo epidemija koronavirusa jeseni ponovila?

Konec vsakega leta objavljam prognoze za naslednjo leto, ampak še nikoli se mi ni zdela grožnja hujše epidemije tako močna kot za 2020, zato sem to napisala v napovedi. Res je, da sem jo časovno postavila v jesen, toda zdaj, ko gledam nazaj, se mi zdi logično, da se je začelo že prej. Zelo močni planetni vplivi se pač lahko izrazijo preden so dejansko dovršeni. To napoved sem bazirala na paraleli med Neptunom in Plutonom, ki se bosta znašla na natanko isti stopinji in minuti in sekundi nebesne širine (meritev v ekliptičnem sistemu) oktobra 2020.

Vpliv je že deloval na začetku tega leta in dejstvo, da bo najmočnejši v oktobru, seveda ni tisto, kar si želimo. Lahko bi šlo za nov val istega virusa, še močnejši od sedanjega, ali za izbruh novega virusa ali za vidnejšo mutacijo sedanjega. Menim pa in seveda tudi upam, da se to ne bo dogajalo na našem območju oziroma ne v Evropi, ampak predvsem na Kitajskem, v Indiji in/ali na afriškem kontinentu, zelo možno da tudi v ZDA. Vsa ta območja bodo v drugi polovici leta, z začetkom v poletju, ogrožena tudi z vidika naravnih nesreč, v Indiji zlasti poplav.

Napovedali ste tudi začetek recesije v mesecu februarju. Gre za recesijo, ki bo sledila epidemiji koronavirusa? Kaj Slovenijo čaka po koncu epidemije?

Da, tudi to sem predvidela že konec leta 2019. O nevarnosti nove svetovne recesije se je dejansko začelo govoriti konec februarja, ko so začele močno upadati tudi vrednosti na svetovnih borzah. Med 19. februarjem in 23. marcem se je recimo vrednost DJI (Dow Jones Industrial) znižala za več kot tretjino, podobno je bilo na drugih svetovnih borzah. Sedaj delnice spet malo rastejo, ampak menim da se ne bodo pobrale na prejšnje ravni še vsaj do konca tega leta. Lahko padejo še globlje, kot so marca. Menim, da si bo svet od tega udarca opomogel šele v drugi polovici 2021.

Kaj trenutno razkrivajo planeti? Kdaj bo konec epidemije koronavirusa v Sloveniji oziroma pandemije po svetu?

Omenila sem že nevarnost novega vala jeseni, v svetovnem merilu. Glede Slovenije pa sem 23. marca napisala, da imam veliko upanje, da bodo naši otroci že na začetku maja, torej takoj po praznikih, lahko spet normalno hodili v šolo, seveda z upoštevanjem varnostnih ukrepov. Kakšen teden kasneje so mediji objavili, da je najverjetnejši konec izolacije začetek junija, omenjali pa so tudi že začetek maja. Moje mnenje ostaja isto, kot je bilo 23. marca. Slovenci smo discipliniran narod in imamo srečo, da živimo v majhnih skupnostih. Naša prestolnica je v primerjavi s svetovnimi metropolami eno malo mestece in to je zdaj naša velika prednost.

Situacija v svetu se bo več ali manj sicer stabilizirala konec junija, takrat menim, da se bo naraščanje okužb v večjem delu sveta ustavilo. Virus seveda ne more kar izginiti, ampak večja kot bo prekuženost, počasneje se bo širil in manj bo obremenjeno zdravstvo. Res pa je, da smo energetsko in dejansko sedaj v podobni situaciji kot leta 2001. Spomnite se recimo, po napadu na WTC so se začeli zaostreni varnostni ukrepi v letalskem potniškem prometu, ki veljajo še danes, no, od zdaj naprej pa bodo v svetu veljali ukrepi za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni – morda preverjanje zdravstvenega stanja potnikov ob vstopu v tuje države, recimo, tudi ko bo pandemija že mimo.

Katere države bo koronavirus najbolj prizadel? Zakaj ravno te?

No, sedaj je že jasno, da je to trenutno Evropa, v prihodnosti vidim največjo nevarnost v ZDA, kot rečeno pa tudi v Aziji. Na vprašanje zakaj, lahko odgovorim samo strokovno. Moje napovedi temeljijo na gibanju planetov in na lokacijskih kartah, ki jih izdelujem na osnovi sončnih in luninih mrkov. Decembrski sončni mrk je kulminiral na Kitajskem, zato ni naključje, da so se težave začele ravno tam. Junijski mrk pa bo kulminiral v Indiji, a kot rečeno, to območje lahko doletijo tudi kakšne druge težave, ne samo bolezen.

Se bo koronavirus ponovno pojavil prihodnje leto? Kaj lahko pričakujemo?

Prihodnje leto me ne skrbi, ampak vedeti moramo, da pred nalezljivimi boleznimi pač nikoli ne bomo varni. Naslednje obdobje, ki bo s tega vidika spet občutljivo, bo med koncem leta 2024 in 2026, s poudarkom na 2025, ko bo Luna dosegala najvišjo, ekstremno deklinacijo. To ni tako daleč. Takrat bodo svet pestile tudi zelo hude naravne nesreče, pogojene z vremenskimi ekstremi. Zaenkrat kaj več ne morem reči. Osebno nisem pesimist, težave bomo premagali, kot bomo tudi to pandemijo, svet se vedno pobere in gre naprej – v lepše čase.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .04. 2020 ob  15: 13
ne rabiš bit astrolog, pogledaš na vlado in veš, da te čaka katastrofa