DIREKTORJEM PIRANSKIH JAVNIH ZAVODOV NAJVIŠJE MOŽNE NAGRADE ZA DELOVNO USPEŠNOST: In to kljub epidemiji, se Zadković strinja?

Piran

Pišemo že drugo leto, ko javni zavodi niso delovali v normalnem obsegu, pa so se nekateri sveti zavodov v piranski občini vseeno odločili, da se njihovim direktorjem in ravnateljem izplača redna delovna uspešnost. Še danes poteka redna, sicer dopisna seja piranskih občinskih svetnikov, na kateri odločajo, ali bodo k takšnemu predlogu podali soglasje. Da bi morali v danih okoliščinah sveti javnih zavodov biti bolj varčni in skrbni, meni tudi piranski župan Đenio Zadković.

Epidemiološki ukrepi in lockdown so zaprli javne zavode za kar nekaj časa in skoraj nobeden od njih ni deloval v normalnem obsegu. Sveti zavodov v piranski občini pa so se kljub temu odločili nagraditi redno delovno uspešnost njihovih ravnateljev in direktorjev. V javnosti so se pojavile polemike o upravičenosti do takšnih nagrad.

Tako so sveti zavodov odločili, da vodja Vrtca Mornarček Piran prejme 834,68 evrov bruto nagrade oziroma pet odstotkov šestmesečnih plač; vodja Vrtca Morje Lucija 868,06 evrov, vodja Vrtca La Coccinella Piran 834,68 evra, ravnateljica OŠ Cirila Kosmača 834,68 evra, ravnateljica OŠ Lucija 938,90 evra in ravnateljica OŠ Sečovlje 902,78 evra.

Ravnateljica OŠ Vicenzo e Diego de Castro Piran prejme 834,68 evra nagrade za delovno uspešnost, ravnatelj Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan 938,90 evra, ravnatelj Glasbene šole Koper 985,04 evra, vodja Mestne knjižnice Piran 771,70 evra, vodja ZD Piran 375,56 evra in vodja Športnega in mladinskega centra Piran 802,58 evra bruto.

Zakon o sistemu javnih plač v javnem sektorju določa, da lahko nagrada za redno delovno uspešnost znaša najmanj dva odstotka, a ne več kot pet odstotkov letnih sredstev za osnovne plače. Kot je razvidno iz podatkov, so se skoraj vsi sveti piranskih javnih zavodov odločili za najvišje možno, torej petodstotno izplačilo nagrade. Razen ZD Piran, kjer nagrada znaša dva odstotka mase šestih mesečnih plač in Glasbene šole Koper, kjer nagrada znaša 4,85 odstotka mase šestih mesečnih plač.

Prvo odločitev glede nagrad za delovno uspešnost direktorjev in ravnateljev javnih zavodov v piranski občini so sprejeli sveti posameznih zavodov. Soglasje k takšni odločitvi pa morajo podati še občinski svetniki. Redna dopisna seja občinskega sveta, na kateri svetniki lahko podajo soglasje k izplačilu omenjenih nagrad, se je pričela v torek in poteka še danes.

Kot so še komentirali na piranski občini: "Župan sicer meni, da bi morali v danih okoliščinah vsi zategniti pas in biti čim bolj varčni ter skrbni. Še toliko bolj v primerih, ko določene ustanove niso delovale v normalnem obsegu."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  18 .05. 2021 ob  10: 44
Saj ni res, pa je.