BRUTALNO MUČENJE ŽIVALI NA HRVAŠKEM: Konja naj bi tepli tudi otroci (FOTO)

Kronika

Po družbenih omrežjih se širi vznemirjajoč posnetek moškega, ki z leseno letvijo večkrat udari konja. Posnetek naj bi bil posnet v hlevu v hrvaškem naselju. 

Mučenje živali so v živo prenašali na Facebooku, pod posnetkom pa so se vrstili kruti komentarji ljudi, ki so se na dogodek odzvali s smehom.

Na posnetku je razvidno, da konja neusmiljeno tepejo s kijem, sliši se tudi glas, ki pravi "je v redu, ne počni tega več", a to nasilnika ne ovira, da ga ne bi še naprej tepel, poročajo hrvaški mediji.

Društvo Prijatelji živali je primer prijavilo državnemu inšpektoratu, skupaj s podatki o storilčevi identiteti in dokazi o njegovem prejšnjem trpinčenju živali, saj se je s tem že 'hvalil' na družbenih omrežjih. Konja naj bi tepli tudi otroci. Društvo je pozvalo pristojne, naj nujno izvedejo inšpekcijski nadzor, veterinarsko zaščito, premestitev trpinčenih konj in drugih živali v primerne pogoje ter med drugim zlorabnikom prepovejo pridobivanje in zadrževanje novih živali.

V obrazložitvi videoposnetka, ki so ga priložili k prijavi, pravijo, da je razvidno, da je udarjanje in trpinčenje živali običajna in vsakdanja praksa povzročitelja in ljudi okoli njega, prav tako konje in ostale živali tepejo tudi otroci.

Policisti so preiskavo zaključili, 49-letnik in 29-letnik sta osumljena storitve kaznivega dejanja usmrtitve ali mučenja živali s hudim trpinčenjem konja v hlevu. Nasilneža, ki sta v hlevu v naselju Orlovac pri Karlovcu zlorabljala konja, so policisti aretirali v sredo zvečer, potem ko se je po družbenih omrežjih razširil vznemirjajoč posnetek, ki je zgrozil mnoge.

Dodali so, da so osumljena moška predali nadzorniku, kazensko ovadbo pa so podali na pristojno državno tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  15 .09. 2023 ob  15: 51
Karma, bog, angeli, nebesa, pekel, vse to je mentalna masturbacija za naivneze!
alfa |  14 .09. 2023 ob  18: 07
KO BODO TI OTROCI ODRASLI ,BODO S KIJEM STARŠE TEPLI PO BUČI DO SMRTI......žal tako so jih vzgojili po zgledu...K A R M A