BALDWIN PO POLICIJSKEM ZASLIŠANJU V JOK: Pretresen se je oglasil svojim sledilcem (FOTO)

Kronika

Hollywoodski zvezdnik Alec Baldwin je sporočil, da je pretresen, potem ko je med snemanjem s pištolo ubil snemalko, 42-letno Halyno Hutchins, in ranil 48-letnega režiserja Joela Souzo. Dejal je še, da polno sodeluje s policijo, ki preiskuje dogodek.

"Ni besed, s katerimi bi lahko opisal šok in žalost ob tem tragičnem dogodku, ki je vzel življenje Halyne Hutchins, žene, matere in kolegice, ki smo jo občudovali," je tvitnil Baldwin.

Lokalni časnik je medtem objavil fotografije vidno pretresenega Baldwina na parkirišču na prizorišču snemanja. Igralec naj bi po pisanju časnika po zaslišanju jokal.

Baldwinu je pištolo podal pomočnik režiserja, ki ni vedel, da je nabita, in pri tem zavpil: "Hladna pištola!" To naj bi pomenilo, da v pištoli ni pravih nabojev, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Pravila glede uporabe rekvizitov orožja na filmskih snemanjih so sicer po pisanju AFP zelo stroga, a do podobnih nesreč je v preteklosti že prišlo. Najbolj je odmeval dogodek, ko je Brandon Lee, sin legende borilnih veščin Brucea Leeja, med snemanjem filma Vran (The Crow) umrl, potem ko je bil ustreljen s pištolo, v kateri naj bi bili slepi naboji. 

Snemanje filma so prekinili. Režisar Souza, ki je bil ustreljen v ramo, je medtem že zapustil bolnišnico.

Nesreča se je zgodila na snemanju filma Rust, v katerem Baldwin igra bandita Harlanda Rusta, za katerim je zaradi umora razpisana nagrada. Skupaj s 13-letnim vnukom mora bežati pred roko pravice in pred t. i. lovci na glave. V filmu med drugim igrajo še Frances Fisher, Jensen Ackles, Brady Noon in Travis Fimmel.

Halyna Hutchins

Tiskovni predstavnik šerifa Santa Feja Juan Rios je za AFP povedal, da 68-letni Baldwin polno sodeluje v preiskavi"Podal je izjave in odgovarjal na njihova vprašanja. Prišel je prostovoljno in po zaslišanjih zapustil poslopje. Proti njemu niso bile vložene nobene obtožbe," je še pojasnil Rios. Policija za zdaj ni nikogar aretirala, intenzivno pa preiskujejo prizorišče dogodka.

Medtem pa je časnik Los Angeles Times poročal, da je šest članov ekipo pred streljanjem zapustilo zaradi slabih delovnih pogojev. Tudi Hutchinsova pa naj bi bila med tistimi, ki so si prizadevali za boljše delovne pogoje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija