260 KILOGRAMOV KOKAINA V LUKI: Potapljača, podvodni skuter, scenarij kot v filmu!

Kronika

Prejšnji četrtek naj bi v Luki Koper zasegli večjo količino kokaina.

Šlo naj bi za 260 kilogramov kokaina, poroča rtvslo.si. Varnostniki naj bi ob tovorni ladji, ki je iz Južne Amerike pripeljala sojo, opazili sumljiva potapljača. Ta naj bi iz rezervoarja za balastne vode skušala izvleči pet večjih torb, dodaja TV Slovenija. Pri tem so ju ujeli.

Potapljača naj bi se pripeljala po reki Rižani s podvodnim skuterjem, šlo pa naj bi za državljana Brazilije in Albanije.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Koper so danes potrdili, da so v preteklem tednu na območju koprskega pristanišča odkrili in zasegli večjo količino prepovedane droge.

"Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu Kazenskega zakonika) je bila odvzeta prostost dvema tujima državljanoma, ki sta bila z kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Zoper oba je bil po zaslišanju odrejen pripor," so zapisali.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov, z rezultati preiskave pa bodo javnost seznanili po zaključenih postopkih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SudoMaGodo |  19 .03. 2024 ob  12: 39
Vodni skuter ali podvodni? Ker podvodni skuter je nekaj čisto drugačnega.
Martin Kacur |  19 .03. 2024 ob  12: 08
13
Mogoče bosta dobila kazen za delo na črno. Za ostalo bodo izločili dokaze.

Pred nekaj meseci je sodnica storilko oprostila, čeprav je le ta priznala kaznivo dejanje.