18-LETNIK PO SKORAJŠNJEM TRČENJU S POLICIJSKIM VOZILOM PRISTAL NA BOKU: Trije mladi odpeljani v klinični center

Kronika

V četrtek ob 14.15 se je med Planino in Postojno pripetila prometna nesreča, v kateri so bile tri osebe lažje telesno poškodovane. 18-letnik je vozil osebni avtomobil iz smeri Postojne proti Planini in v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je po njem pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 47-letni voznik službenega vozila policije.

Fotografija je simbolična. 

Policist je z vozilom zapeljal v desno na bankino in preprečil trčenje z 18-letnikom, ki je z vozilom sunkovito obrnil nazaj v desno, nakar je vozilo odneslo z vozišča, približno 10 metrov v gozd, kjer je pristalo na boku. V nesreči so bili voznik ter 17 in 18-letna sopotnika lažje telesno poškodovani in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana. Vozniku bo izdan plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti in izrabljenih pnevmatik, so sporočili v Policijske uprave (PU) Koper.

V Postojni je bil ustavljen 21-letni voznik avtomobila doma iz okolice Postojne, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,65 mg/l alkohola. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog.

V Kopru pa so policisti ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Izole in mu zasegli osebno vozilo, ker je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Tudi zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 primerih in na številko 113 prejeli 160 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je bilo pet oseb lažje telesno poškodovanih, in 10 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli pa so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in tri poškodovanja tuje stvari, zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali šestkrat.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 48 urah obravnavali dve osebi, ki sta nedovoljeno prestopili državno mejo. Obe osebi sta še v postopku obravnave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija