ZRS KOPER VABI NA 11. MEDNARODNO ZNANSTVENO KONFERENCO: Fokus bo na odsotnosti gibanja otrok in mladostnikov v času pandemije

Koper

Inštitut za kineziološke raziskave Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper v sodelovanju s partnerji vabi na 11. mednarodno znanstveno strokovno konferenco "Otrok v gibanju – A child in motion" z aktualnim delovnim naslovom "Premagajmo posledice ukrepov omejitve gibanja", ki se bo odvijala med 4. in 6. oktobrom v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu.

Leto 2020 je zaznamoval izbruh pandemije covida-19, kateri so sledili številni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusne bolezni, ki so hkrati močno posegli v vsakdanje življenje otrok in mladostnikov. Gibanje je postalo močno omejeno, nezaželeno ali celo prepovedano.

Na konferenci bo fokus ravno na tem, poglavitna vprašanja pa bodo, kako dobro smo se v tej situaciji znašli, kako smo se prilagodili na nov način življenja in dela, kaj nam bo ta izkušnja prinesla ter v kakšni kondiciji in kako drugačni se bodo odrasli, mladostniki in otroci vrnili na stare tirnice

Konferenca s plenarnimi in uvodnimi predavanji, predstavitvami znanstvenih in strokovnih prispevkov, interaktivnimi delavnicami ter poster in video predstavitvami z zaključnimi razpravami omogoča širok vpogled na trenutno stanje.

Hkrati pa ponuja tudi najnovejše ugotovitve in odgovore na vprašanja, saj združuje znanstvenike, učitelje športne vzgoje, učitelje osnovne in predšolske vzgoje, specialne pedagoge, pediatre, zdravnike, fizioterapevte, socialne delavce ter mnoge druge strokovnjake.

Konferenco vedno obogatijo tudi ugledni znanstveniki in strokovnjaki s področja kineziologije in sorodnih disciplin, ki se osredotočajo na razvoj otrok in mladine.

"Verjamemo, da vaša aktivna udeležba lahko doprinese k še bogatejši vsebini konference in izmenjavi dobrih praks, zato vas vabimo, da se konference udeležite," so še zapisali v sporočilu za medije. Čas za oddajo prispevkov je do 1. junija 2021.

Konferenca bo potekala pod častnim pokroviteljstvom Petra Svetine, varuha človekovih pravic Republike  Slovenije.

Več informacij o letošnji konferenci ter o vseh preteklih najdete na tej spletni strani.