ZNATE DOBRO PREBRATI LJUDI? Razkrivamo vam pet ključev za razumevanje neverbalnih namigov

Trendi

Neverbalna komunikacija lahko na primer razkrije posameznikove prave in iskrene namene, čustva, namere, stališča in mnogo osebnostnih lastnosti. Če želite izvedeti, kaj nekdo v resnici misli, je pomembno, da ste pozorni na njegove roke, nasmeh in tako naprej.

1. Naučite se razlikovati med pozitivno in negativno govorico telesa

Pogosto lahko govorico telesa razdelimo na "negativno" ali "pozitivno". Ko je od nekoga telo napeto, je to pogosto znak, da je ta oseba pod stresom, čuti nelagodje ali jezo. Po drugi strani sproščeno telo lahko razkriva, da je oseba samozavestna in vesela.

2. Bodite pozorni na dihanje

Če je nekdo jezen, lahko začne zardevati in se potiti. To reakcijo povzroča predvsem hitro dihanje. Jeza in živčnost sprožita sprostitev kortizola, ki zviša krvni tlak, srčni utrip in dihanje postane plitko in kratko.

3. Osredotočite se na prste

To se morda sliši nenavadno, toda ko človeški prsti niso togi, iztegnjeni ali stisnjeni, to verjetno pomeni, da je oseba sproščena in se dobro počuti.

4. Bodite pozorni na gibanje

Če se oseba preveč premika, je to lahko znak živčnosti. Znaki živčnosti lahko vključujejo tudi mahanje z nogo, grizenje nohtov ali ustnic, tresenje rok in podobno. Poleg tega dihanje postane plitko, gibi rok in glave pa hitri in sunkoviti. Seveda je to odvisno od stopnje živčnosti.

5. Opazujte nasmeh

Če se oseba nasmehne, pomeni, da je vesela, kajne? Mogoče, morda pa ne. Obstaja več različnih vrst nasmehov. Če človek med nasmehom pokaže zobe in se mu oči počasi zaprejo, je to znak iskrenega veselja. Nasmeh, ki ne razkriva zob, navadno ne izraža resničnega veselja. Ko se oseba nasmehne z rahlo dvignjeno ustnico, želi dominirati ali izraziti samozavest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija