ZNANEGA NOVOGORIŠKEGA "DR. OSKARJA" ČAKA SODBA: Ajdovka z rakom umrla zaradi zeliščnih pripravkov in klistirjev?

Kronika

Sojenje Franju Keleminoviću, znanemu tudi kot doktor Oskar, ki mu tožilstvo očita mazaštvo in oderuštvo, se na Okrožnem sodišču v Novi Gorici približuje koncu. Po današnjih zadnjih zaslišanjih prič je sodnik Igor Majnik zaključil glavno obravnavo. Za prihodnji teden v sredo so tako napovedane zaključne besede in izrek sodbe.

Do obtožbe Franja Keleminovića je prišlo po smrti 52-letne Ajdovke Ave Curk, ki je umrla pred skoraj devetimi leti. Državna tožilka Damjana Bandelj je v obtožnico zapisala, da naj bi do smrti Curkove, ki je imela rakavo obolenje, prišlo zaradi jemanja zeliščnih pripravkov, izvajanja klistirjev in drugih načinov zdravljenja doktorja Oskarja. Za zdravljenje naj bi doktorju Oskarju Curkova plačala 22.500 evrov.

To pa ni edina zadeva, zaradi katere novogoriško sodišče obravnava Keleminovića. V drugi obtožbi mu državno tožilstvo očita preprečitev dokazovanja, ker naj bi predložil lažno diplomo ene od univerz v Odesi v Ukrajini. Tam so ga namreč neuspešno iskali v evidenci njihovih nekdanjih študentov oziroma diplomantov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  02 .06. 2022 ob  01: 20
-2
Zakaj pa je šla k njemu?