ŽENSKO, KI JO JE V DOLINI GLINŠČICE PIČIL MODRAS, ODPUSTILI IZ BOLNIŠNICE: V zadnjih 60 letih ni bilo takih napadov (FOTO)

Trst

Poročali smo že, da je minulo soboto popoldne modras pičil 65-letno Italijanko iz Toskane, ki je bila s skupino izletnikov v Dolini Glinščice. Po poročanju medijev so jo včeraj izpustili iz tržaške bolnišnice, kjer je bila hospitalizirana pet dni, od tega dva dni za oddelku za intenzivno nego. Kot je na svojem Facebook profilu zapisal ugledni tržaški naravoslovec Enrico Benussi, na srečo še nikoli do sedaj med dolgoletnimi sprehodi v naravo ni bil priča piku modrasa, minulo soboto pa je prijateljica imela smolo.

Fotografijo roke 65-letne ženske iz Toskane po piku modrasa je objavil ugledni tržaški naravoslovec Enrico Benussi. 

Kot je zapisal Benussi, se je ženska z roko naslonila na dve leti starega samca modrasa, ki je bil ovit okrog lesene ograje v bližini melišča in ga ni opazila. Takoj so poklicali reševalce in ji pomagali priti do koče Premuda, kjer so jo reševalci prevzeli in prepeljali v bolnišnico. Tu je ostala pet dni, dva dni na oddelku za intenzivno nego.

Naravoslovci so staknili glave in ugotovili, da v Dolini Glinščice v zadnjih 60 letih niso zabeležili napada modrasa na človeka. Vsega skupaj so jih v tem obdobju opazili le okoli 15, kar naj bi dokazovalo, da je modras razmeroma plah plazilec.

Non mi era mai capitato (per fortuna) in tanti anni di escursioni da me accompagnate di assistere una persona morsa da...

Objavil/a Enrico Benussi dne Sreda, 19. oktober 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija