ŽELEL JE LE OSVEŽITEV ZA SVOJEGA HIŠNEGA LJUBLJENČKA: 1.400 evrov globe, poglejte zakaj (VIDEO)

Svet

Avstralski organi za divje živali so moškega iz mesta Gold Coast na avstralski vzhodni obali kaznovali s 1400 evri globe, ker je na surfanje peljal svojega hišnega ljubljenčka, preprogastega pitona. Lovljenje valov s kačo je posnel, posnetek pa je postal viralen, kar ni ušlo organom za zaščito divjih živali.

Po mnenju ministrstva za okolje in znanost v avstralski zvezni državi Queensland je Higor Fiuza s tem ko je svojega pitona Šivo peljal na surfanje, kršil dovoljenje za posedovanje kače, ker jo je vzel v javnost. Njuna kratkotrajna slava, ki sta je bila deležna zaradi viralnega posnetka svojega početja, se je končala z 2322 avstralskimi dolarji oziroma približno 1400 evri globe.

Po besedah uradnika za divje živali Jonathana McDonalda lahko ljudje domačim živalim, kakršna je kača, če jih peljemo v javnost, povzročimo nepotreben stres, zaradi katerega se lahko začnejo obnašati nepredvidljivo. "Kače so očitno hladnokrvne živali, in čeprav lahko plavajo, se plazilci na splošno izogibajo vode," je pojasnil.

Dodal je, da je dogodek povzročil tudi zaskrbljenost glede javne varnosti, prav tako pa bi lahko piton na tamkajšnje divje živali razširil bolezni. Fiuza se je sicer branil z argumentom, da Šiva obožuje vodo in da je z njo deskal že vsaj desetkrat.

"Vedno sem jo peljal na plažo in rada je plavala v vodi, zato sem se nekega dne odločil, da jo odpeljem na surfanje, in bilo ji je zelo všeč," je povedal za avstralsko radiotelevizijo in pojasnil, da Šiva, če ji kaj ni všeč, začne sikati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija