ZAVEDAJO SE STISK, KI PESTIJO MLADE: ŠOUP bo praznike polepšal 30 socialno ogroženim mladostnikom (FOTO)

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se dobro zavedajo stisk, ki pestijo mlade v aktualnih razmerah. Kljub temu, da se inflacija nekoliko umirja, njene posledice občutijo tudi študentke in študenti. Zato verjamejo, da je njihova dolžnost in odgovornost, da so aktivni na socialnem področju ter pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoč.

Že tretje leto zapored so pomagali 30 socialno ogroženim mladostnikom. Gre za projekt s katerim jasno pokažejo, da niso pozabili na tiste najbolj ranljive v naši družbi.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je že več let zbirna točka akcije Božiček za en dan, v kateri sodelujejo prostovoljci iz celotne Slovenije. V letošnjem študijskem letu pa so se, že tretjič zapored, odločili, da bodo še aktivneje sodelovali v akciji in pomagali socialno ogroženim mladostnikom. Njihova ekipa je tako pripravila darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov.

ŠOUP bo praznike polepšal 30 socialno ogroženim mladostnikom!❤️???????? Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem...

Posted by ŠOUP on Utorak, 28. novembar 2023.

Upajo, da so mladostnikom v stiski s to gesto nekoliko polepšali praznični čas in zaključek koledarskega leta, ki se bliža. Darila, ki so jih pripravili, so namenjena mladostnikom od 15. do 18. leta starosti. To starostno skupino so izbrali, ker menijo, da je prevečkrat zapostavljena in najbolj potrebuje našo pomoč.

"Akcija Božiček za en dan je neverjeten projekt, ki polepša praznike socialno šibkejšim otrokom in starostnikom. V času prihajajočih praznikov je pomembno, da vsaj delno pripomoremo k reševanju stisk tistih, ki potrebujejo našo pomoč. Tudi letos smo se z veseljem vključili v akcijo in pripravili darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov. Verjamem, da jim bomo na ta način nekoliko polepšali praznični čas," je dejala Helena Francuz, sekretarka za socialno in študentsko problematiko.

Zbirno mesto in izvedbo projekta na ŠOUP izvaja skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni. Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.

Deli novico: