ZASEGLI 14-TONSKO POŠILJKO MAMIL: Namenjena so bila tudi v Evropo (FOTO, VIDEO)

Kronika

Policija v Ekvadorju je zasegla skoraj 14 ton mamil, namenjenih v Srednjo Ameriko, ZDA in Evropo, so v četrtek sporočile oblasti. Po vsej državi so izvedli več kot 40 racij, pri čemer so aretirali 28 oseb, je na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, sporočil notranji minister Juan Zapata.

Po navedbah Zapate so med operacijo izvedli 42 racij v osmih od 24 provinc v državi, pri čemer so aretirali 28 ljudi in zasegli 13,6 tone mamil.

V okviru obsežne operacije so ekvadorske oblasti izmenjevale informacije z Mehiko, Kolumbijo in ZDA. Zasegli so tudi orožje, je še dejal Zapata.

Po navedbah policije imajo združbe, ki preprodajajo mamila, mednarodne povezave in so sestavljene iz Ekvadorcev, Kolumbijcev in Venezuelcev. Mamila so pošiljali čez Tihi Ocean v čolnih, ki so izpluli iz provinc Manabi na jugozahodu in Esmeraldas na severovzhodu države.

Ekvador, ki leži med Kolumbijo in Perujem, največjima proizvajalcema kokaina na svetu, je zaradi svoje strateške lege ob Pacifiku postal pomemben izvoznik mamil.

Ekvadorske oblasti so od leta 2021 zaplenile več kot 500 ton mamil. Med letoma 2018 in 2022 se je število umorov v državi početverilo in se povzpelo na rekordnih 26 na 100.000 prebivalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija