ZARADI VROČE KRVI MORALI POLICISTI VEČKRAT POSREDOVATI: V Kopru grozil bivši zet, v Hrpeljah mirili pacienta

Kronika

Ko se čustva preveč razvnamejo, postane kri lahko hitro prevroča. Tako so včeraj policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper kar trikrat morali posredovati zaradi razgretežev. Na Policijsko postajo (PP) Koper je prišla ženska prijavit, da ji grozi bivši zet. Čaka ga kazenska ovadba. V Zdravstvenem domu Hrpelje je 60-letnik vpil na zaposlene in jih žalil, zoper njega so policisti uvedli hitri postopek. V okolici Kopra pa je 64-letnica žalila in zmerjala svojo 65-letno sosedo. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Fotografije so simbolične.

V zadnjih 24 urah so policisti koprske policijske uprave posredovali v 47 nujnih primerih, na številko 113 so prejeli 128 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali poskus vloma, tri tatvine in dve grožnji. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali dvakrat. Obravnavali so še štiri nezakonite prehode državne meje.

Včeraj ob 14.49 je prišlo do prometne nesreče v Rižani, kjer je 79-letni voznik avtomobila izsilil prednost 58-letnemu vozniku tovornjaka. Povzročitelj nesreče je ostal ukleščen v vozilu. Iz zverižene pločevine so ga rešili gasilci. Utrpel je lažje poškodbe. Čaka ga plačilni nalog.

Ob 3.01 so policisti v Pobegih ustavili 41-letnega voznika avtomobila, ki so mu odredili hitri test na mamila. Pozitiven je bil na kokain in opiate. Strokovni pregled pri zdraniku je odklonil, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Ob 9.53 je do policistov, ki so patruljirali na območju Dekanov, prišel občan, ki je povedal, da ima v vozilu izgubljenega psa, ki je pred tem tekal po cesti. Šlo je za psa pasme pomeranec. S pomočjo dežurne veterinarke so ugotovili, kdo je lastnik. Ker se je ta ravno takrat nahajal na Hrvaškem, so psa prepeljali v Zavetišče Marjetica, kjer so zanj poskrbeli do prihoda lastnika.

Na PP Koper je prišel 66-letnik, ki je prijavil, da so mu v okolici Kopra vlomili v hišo. Neznanec je pregledal notranjost, odnesel ni ničesar.

Na območju Ilirske Bistrice so policisti obravnavali 25-letnega voznika avtomobila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija