ZADKOVIĆ IN FACEBOOK EKIPA: "Sempre indrio, mai avanti"

Piran

Facebook te naredi, facebook te pogubi. Potem ko se je piranski župan zaradi zapisov na Facebooku večkrat znašel v središču zanimanja slovenske javnosti, spomnimo le na "rezanje glav" in "šivanje anusov", je očitno zadnja afera, ki jo je razkrila POP TV, v kateri piranski župan Đenio Zadković na svoji spletni strani piše svetovnim veljakom, ima prisluhe in ugotavlja, da italijanska beseda denaro v resnici pomeni "diavolo e nascosto a roma occulta", sodu izbila dno in so facebook skupino, s katero so začeli svojo zgodbo in tudi zaradi nje zmagali na lokalnih volitvah, sedaj ukinili. 

Zadkovića so sicer na forumu Gibanje za občino Piran zaradi neuresničevanja programa stranke, s katero se je sploh zavihtel na županski stolček, že dalj časa kritizirali njegovi bivši podporniki, a po zadnji, zelo odmevni aferi so se očitno nekateri odločili, da imajo dovolj demokracije, transparentnosti, moralnosti in še kakšnih floskul, s katerimi so še pred kratkim operirali na tem istem forumu ter facebook skupino "arhivirali" in s tem onemogočili nadaljnjo uporabo. 

To so sicer zavili v celofan, "grozijo nam s tožbami" in da prihaja do zlorab, manipulacij in neresnic, kar naj bi v povolilnem obdobju stranki in celotni občini "povzročilo veliko moralno škodo". 

Foto: Le nekaj "arhivskih" posnetkov vsebine na facebook skupini Gibanje za občino Piran. Od groženj Regionalu in novinarki RTV Slovenija do pozivov k javnemu linču s pomočjo 300 mož s strani Zadkovića, do odkritih pozivov k uporabi orožja. 

Zanimivo naključje, ni kaj. Ko je bil pred kratkim na tem forumu s strani "fake profila" tarča Regional, kar smo kasneje nedvomno dokazali in objavili v dveh člankih, jih naša poslovna škoda ni motila. Še več, vidni predstavnik njihovega gibanja na facebooku Slavko Franca, pa še nekateri drugi, so to blatenje, manipulacije in neresnice z veseljem delili, komentirali. Čeprav smo jih večkrat javno pozvali, naj to vsebino umaknejo, tega niso storili. 

Z veseljem so "moč facebooka" uporabljali ves čas predvolilne kampanje. Sam Zadković je večkrat povedal, da so nastali s pomočjo facebooka in tudi zmagali zaradi njega. Odmevnost te facebook skupine je bila resnično velika. To smo izkusili tudi na lastni koži na Regionalu. Pri tem jim je bil v veliko pomoč sicer facebookov algoritem, ki zadnje leto preferira take skupine v primerjavi z drugimi objavami. 

Manipulacije, neresnice, podtikanja s strani pravih ali "fejk" profilov, s pomočjo katerih so ustvarili javno mnenje in brutalno napadali kogarkoli, za katerega so ocenili, da je legitimna tarča in dodobra izkoristili to facebook skupino v predvolilnem času, so sedaj, ko so bili tarča oni, enostavno arhivirali in razlog zavili "v celofan". Dolg spisek je takih, ki bi jih lahko zares tožili zaradi zapisov na tem forumu. Od Alena Radojkoviča, Okolja Piran, stranke Socialnih Demokratov, Eugenije Carl, različnih drugih novinarjev in novinarskih hiš do nekaterih njihovih svetnikov in bivših podpornikov, ki so bili tarča v zadnjem času. 

Vse besede o transparentnosti, moralnosti, etiki, demokraciji, novem načinu vodenja skupnega dobrega so sedaj - tako kot tista Zadkovićeva pisanja na njegovi spletni strani - arhivirana. Za spomin in opozorilo. Ali ste se zato borili, tovariši? Očitno ste. 

A kot kaže, so nekateri razumeli sporočilo in postavili novo facebook skupino, v katero so vabljeni vsi, ki jim je občina Piran pri srcu. Obljubljajo demokratično izmenjavo mnenj brez cenzure in velikih besed. Najdete jo na tej povezavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  08 .05. 2019 ob  14: 22
Popović se ne pripravlja na županovanje v Piranu, se pa pripravlja dr. Gantar za to funkcijo.
Tom |  07 .05. 2019 ob  17: 53
11
Ja, dvojna merila, licemerje, sprenevedanje, laži, neučinkovitost, izigrano zaupanje, popolno razočaranje - to so prvi meseci županovanja v Piranu, župan in ekipa. In sedaj še zametki vedenja totalitarnih sistemov.

ManofSteel |  07 .05. 2019 ob  16: 15
22
Problem na tej obali je ta, da vsi so močni na besede, dejanja pa od nikoder. Edini, ki je kaj naredil za to ušivo obalo je bil Popović, če ne bi bilo njega bi še danes živeli v kameno dobi! Manj nas je stalo Popovičevo delo, kot nedelo njegovih predhodnikov in tistih, ki bodo ostali po njem. Morda Pope se je nakradel...ampak on je vsaj nekaj pustil za sabo. Ostali so pustili samo dolgove in praznino !
Istriano |  07 .05. 2019 ob  13: 44
22
Nomen ist omen. Je GENIO nimaš kaj dodati. Neizkušen, neizobražen in nesposoben. Najboljšo potezo kariere bo naredil, ko bo končno sprevidel, da je v napačnem filmu in bo odšel.
vseved |  07 .05. 2019 ob  12: 58
18
Se Boris Popovič pripravlja prevzeti županovanje v Piranu?