ZAČENJA SE VPIS OTROK V KOPRSKE VRTCE: Kakšni so letošnji pogoji?

Koper

Februarja se začenja vpis otrok v javne koprske vrtce za šolsko leto 2023/2024. Starši tudi letos izpolnijo samo eno vlogo in jo oddajo v enoto vrtca prve izbire. Vlogo lahko prevzamejo na sedežih vrtcev, dostopna pa je tudi na spletni strani vrtcev in spletni strani koprske občine. Rok za oddajo vlog se izteče 1. marca.

Koprski vrtci vpisujejo in sprejemajo otroke v svoje programe na podlagi prijav in prostih mest skozi vse leto, a koprska občina poziva, da starši oddajo vloge v predpisanem roku, saj vrtci na podlagi teh prijav oblikujejo oddelke za novo šolsko leto.

Ob tem je pomembno, da vlogo ponovno oddajo tudi starši, ki so vlogo za vpis v vrtec izpolnili in oddali že v šolskem letu 2022/2023, vendar njihov otrok v vrtec še ni bil sprejet.

Pogoji za sprejem otroka v vrtec skladno z občinskim pravilnikom ostajajo nespremenjeni. Največ točk prinaša stalno prebivališče na območju Mestne občine Koper, dodatne točke pa dobijo otroci, ki imajo odložen vpis v osnovno šolo, otroci, ki so bili v preteklem šolskem letu uvrščeni na centralni čakalni seznam, a niso bili sprejeti v vrtec in otroci staršev, ki hkrati vključujejo v vrtec dvojčke, trojčke ali četverčke. Prednostni vrstni red določi komisija.

Otroci, ki z začetkom novega šolskega leta (1. september) ne bodo vključeni v vrtec, bodo uvrščeni na čakalni seznam za morebitni medletni sprejem v šolskem letu 2023/2024, starši pa lahko na podlagi odloka koprske občine o subvencioniranju varstva otrok oddajo vlogo za uveljavitev subvencije v višini 100 evrov mesečno na otroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  01 .02. 2023 ob  22: 44
-1
Pogoji so fa si socijalni problem in da nimaš službe. V nasprotnem primeru znajdi se.