ZAČENJA SE NOVO ŠTUDIJSKO LETO: Dobrodošlico vsem študentom, še posebej brucem, pripravlja tudi primorska univerza

Slovenija

Na višješolskih in visokošolskih zavodih se začenja novo študijsko leto, tokrat v živo s tradicionalnimi dobrodošlicami univerz in študentskih organizacij. Študijski proces bo po dveh covidnih letih znova potekal nemoteno v predavalnicah in laboratorijih. Minister za izobraževanje Igor Papič je vsem zaželel uspešno študijsko leto.

Na ljubljanski univerzi bodo novince spet pričakali s tradicionalnim Pozdravom brucem. Sprejeli jih bodo na Kongresnem trgu, v novo študijsko leto pa jih bo pospremil rektor Gregor Majdič. Pomembne informacije o študiju pa bodo bruci lahko izvedeli na 40 stojnicah 23 fakultet in treh akademij, kjer jih bodo sprejeli starejši kolegi študentske organizacije.

Novince mariborske univerze bo s tradicionalno dobrodošlico v študijsko leto pospremila mariborska študentska organizacija z informativno akcijo Dostop. Mapo z informacijskim gradivom Dostop bodo bruci prejeli ob prvem vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane. Hkrati jih bodo seznanili s številnimi aktivnostmi ter dogodki v jesenskem obdobju.

Dobrodošlico vsem študentom, še posebej brucem, pripravlja tudi primorska univerza v kampusu Livade, kjer bo študente nagovorilo vodstvo univerze, župani in predstavniki študentske organizacije. Nato bodo sledili sprejemi na fakultetah, na voljo pa jim bodo tudi vse informacije o študiju.

❗ ???????????????????????????? rektorice Univerze na Primorskem ????????????????. ????????. ???????????????????????????????? ???????????????????????? ob pričetku novega študijskega leta ❗ ????????...

Posted by Univerza na Primorskem / University of Primorska on Sunday, October 2, 2022

Novo študijsko leto se po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport začenja za približno 65.130 študentk in študentov na visokošolskem ter 10.000 na višjem strokovnem izobraževanju. Čisto prvo bo za nekaj manj kot 14.300 bruck in brucev ter za okoli 3500 študentk in študentov v višjem strokovnem izobraževanju.

Minister Papič jim je v poslanici zaželel uspešno študijsko leto, da bi potekalo v znamenju pridobivanja novih znanj in spoznanj, pa tudi raziskovalnih dosežkov ter visokošolske in znanstvene odličnosti. Ob tem je študente prosil naj odgovorno in dosledno upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija