ZA UMOR 12-LETNICE KRIV PREPIR NA TIKTOKU? Z nožem je bila zabodena 32-krat

Kronika

Na dan prihaja vse več podrobnosti grozljivega zločina, ki se je minuli konec tedna zgodil v nemškem kraju Freudenberg. 12-letnica in 13-letnica sta osumljeni, da sta domnevno iz maščevanja zaradi prepira na TikToku z nožem 32-krat zabodli svojo sošolko in najboljšo prijateljico 13-letnice 12-letno Luiso. Njeno truplo je našel vodnik službenega psa ob kolesarski stezi v bližini njenega doma v nedeljo zjutraj, potem ko je iskalna akcija stekla že v soboto zvečer.

Nemški mediji vsak dan razkrivajo nove podrobnosti zločina, ki je "spodnesel tla pod nogami", kot so se izrazili, tudi najbolj izkušenim in vsega hudega vajenim policijskim preiskovalcem. Osumljenki in žrtev naj bi se pred umorom sprle, ker naj bi se 12-letna žrtev Luise norčevala iz ene od obeh osumljenk. Domnevni motiv za zločin naj bi tako bilo maščevanje.

Luise naj bi prenočila pri svoji 13-letni prijateljici. V soboto se jima je pridružila še druga 12-letnica. Deklice naj bi nato skupaj odšle v gozd, kjer je bila Luise umorjena z nožem, zabodena je bila 32-krat. Storilki naj bi se nato vrnili domov h 13-letnici, kjer je slednja poklicala Luisine starše in se jima zlagala, da jo skrbi, ker Luise ne more priklicati na mobitel. Od nje naj bi se napotila proti domu ob 17.30.

Še več, ko so zaskrbljeni starši še istega večera ob 19.45 obvestili policijo, da pogrešajo hčer, je 13-letnica na družbenih omrežjih celo delila vest o iskalni akciji za žrtvijo, čeprav je dobro vedela, da je mrtva. A preiskovalcem je uspelo kaj hitro priti do osumljenk. Po neuradnem poročanju nekaterih nemških medijev naj bi na kraju našli predmet, ki je osumljenki povezal s krajem zločina.

Na prvem zaslišanju sta preiskovalcem dekleti povedali precej nasprotujoči si zgodbi. Na drugem zaslišanju pa sta priznali, da sta umorili prijateljico. Morilskega orodja policisti do sedaj še niso našli, a naj bi ponovno pregledovali okolico, kjer je bilo najdeno truplo.

Kot da ni zadeva že tako dovolj huda, pa se pod nedeljsko objavo ene od osumljenk na TikToku zgrinjajo sovražni komentarji, kot so: "kako si mogla", "kako bolno, da je človek videti tako neverjetno normalen, pa je sposoben česa takega". Medtem ko so drugi bolj skeptični: "Kako veš, da je bila ona?" Komentarjev naj bi bilo včeraj dopoldne že več kot 900, potem je številka padla pod 850. Nemškim preiskovalcem še ni uspelo uradno stopiti v stik s podjetjem, ki upravlja TikTok, zato novih in novih komentarjev ne morejo preprečiti. Čeprav se kljub vsemu zdi, da jih nekdo – vsaj nekatere – tudi briše. A že popoldne je številka komentarjev presegla 1.000.

Dekleti sta vse od trenutka, ko sta priznali zločin, umaknjeni iz domačega okolja in sta nastanjeni v posebnem centru. Zaradi starosti sicer imata redne stike s starši.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija