ZA POMOČ ZAPROSILI ODDAJO CHI L'HA VISTO? Brat pogrešanega Mitja objavil podrobnosti izginotja

Kronika

Poročali smo že o pogrešanem Mitju Zupanu, ki je se je konec avgusta odpravil na službeno pot v Italijo, že več kot en teden pa je od tega, ko je za njim izginila vsaka sled. Svojci so se obrnili za pomoč pri iskanju tudi na italijansko oddajo 'Chi l'ha visto?'

Na družbenem omrežju Facebook je brat pogrešanega objavil podrobnosti o njegovem izginotju, ki jih je posredoval na oddajo italijanskega programa Rai 3 'Chi l'ha visto?' ali v prevodu 'Kdo ga je videl', v kateri iščejo pogrešanje osebe.

Mitja je načrtoval pot v Taranto v ponedeljek, 28. avgusta, a je potovanje prestavil na torek zaradi neurja v Italiji. V sredo se je javil, da je prispel v Bari in bo tam prespal v svojem kombiju, pot v Taranto pa da bo nadaljeval zjutraj. Tam je delal en teden, nato si je vzel nekaj dni dopusta. Domov se je nameraval vrniti v soboto ali nedeljo, 9. ali 10. septembra.

Živjo, objavljam mail, ki sem ga poslal oddaji Chi l'ha visto?, ki je na sporedu ob sredah zvečer na Rai3 in ima veliko...

Posted by Uroš Zupan on Saturday, September 16, 2023

Nazadnje se je javil v sredo, 6. septembra, ko je poslal tudi nekaj fotografij s plaž in napisal, da je vse v redu. Od takrat naprej ni bil več dosegljiv na telefon, niti se ni konec tedna vrnil domov.

Zaskrbljeni starši so njegovo izginotje prijavili policiji, odšli so tudi v njegovo stanovanje, kjer so ugotovili, da je praktično prazno in presenetljivo čisto, v poštnem nabiralniku pa našli nekaj neplačanih računov.

Na veleposlaništvu v Rimu so svojci prejeli informacijo, da pogrešani ni nikjer zabeležen v Italiji, za iskanje njegovega telefona pa morajo italijanski policisti najprej pridobiti dovoljenje. Slovenski policisti preiskujejo tudi njegove bančne račune, dostop do njegovih elektronskih sporočil pa jim je onemogočen, prav tako naj vozilo ne bi bilo opremljeno z GPS sledilnikom, je med drugim še zapisal brat pogrešanega in dodal dodaten opis njegovega brata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija