ZA DOLGOTRAJEN OBČUTEK SITOSTI OB MAJHNI KOLIČINI KALORIJ: Zdrava živila, ki hitro utišajo kruljenje želodčka

Trendi

Nekatera živila imajo izjemno sposobnost dolgotrajnega ohranjanja občutka sitosti in so odlična izbira za tiste, ki želijo uravnavati prehranjevalne navade. Tukaj je 10 živil, ki bodo hitro utišala kruljenje želodčka in hkrati prispevala k vašemu zdravju.

1. Ovseni kosmiči: Imajo vse: ogljikove hidrate, beljakovine, so bogat vir nenasičenih maščob, vitaminov B skupine, vitamina K ter magnezija, železa in cinka. So tudi bogati z vlakninami, od teh beta-glukan lahko celo zniža raven holesterola in pomaga uravnavati krvni sladkor.

2. Ribe: So idealno živilo, saj vsebujejo veliko količino beljakovin, omega 3 maščobnih kislin in pomembnih vitaminov ter mineralov, kot so železo, cink, jod in selen.

3. Leča: Polna je vitaminov B, magnezija, cinka in kalija. Sestavljena je iz več kot 25 odstotkov beljakovin. Je tudi odličen vir železa.

4. Fižol: Izredno zdravo in hranljivo živilo ter cenovno zelo dostopno. Obstaja več različnih vrst in čisto vse so odličen vir beljakovin, mineralov, antioksidantov ter prehranskih vlaknin.

5. Lanena semena: So ena najbolj bogatih virov alfa-linolenske kisline, ki lahko pomaga preprečiti bolezni srca, znižati krvni tlak in holesterol, ohraniti pravilno delovanje možganov in imunskega sistema.

6. Chia semena: Bogata so z antioksidanti, vlakninami, beljakovinami in pomembnimi aminokislinami. Hkrati ospešujejo absorbcijo in razgradnjo maščob.

7. Maline: Ena skodelica malin bo zadovoljila kar 28 odstotkov dnevnih potreb po vlakninah. Poleg tega so bogate z vitaminom C in vitaminom E in imajo le 53 kalorij na 100 gramov.

8. Jabolka: Bogata so z minerali, vitamini in vlakninami, poleg tega pa imajo zelo malo kalorij. So učinkovito odvajalo in tudi hranljiva ter koristna za živčni sistem

9. Oreščki: Vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, prehranskih vlaknin, antioksidantov, enkrat nenasičenih maščobnih kislin ter omega 3 in omega 6 maščobnih kislin.

10. Čičerika: Še posebej je koristna pri zniževanju ravni krvnega sladkorja in povečanju občutljivosti za inzulin. Lahko tudi zniža raven holesterola v krvi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija