ZA 73 KVADRATOV V ŽUSTERNI LE 99.000 EVROV: V čem je 'finta'?

Koper

Na obalnem nepremičninskem trgu oglasov, ki sprožijo smeh, ne manjka. V začetku tega meseca smo poročali o vrtoglavi ceni stare garsonjere v Izoli, ki jo lastnik prodaja za dobrih 11.000 evrov za kvadratni meter, tokrat pa v oči bode nepremičnina v Žusterni. Naj vas ugodna cena za 73 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki se prodaja za 99.000 evrov, ne zavede.

Na portalu nepremicnine.net smo zasledili oglas za enosobno stanovanje v večstanovanjski hiši za Hotelom Aquapark Žusterna v Kopru. Stanovanje iz leta 1997 meri 73,4 kvadratne metre (m²), pri čemer je uporabne površine 30,30 m², stanovanju pa pripada še atrij površine 43,10 m². Po navedbah v oglasu je stavba, v kateri se nahaja stanovanje, obdana z zelenjem, ki v poletnih mesecih prinaša prijeten hlad, od morja pa je oddaljeno le nekaj sto metrov.

Stanovanje se prodaja po za trenutne razmere izredno nizki ceni. Lastnik zanj ne pričakuje niti 100.000 evrov. V čem je 'finta'? 

DUTB ne prodaja celotnega stanovanja, ampak le polovico, pri čemer nepremičnine ni možno razdeliti na dva dela. "Stanovanja v naravi ni moč razdeliti na dva dela. Prodaja se idealni delež polovice stanovanja (polovica spalnice, hodnika, kuhinje, atrija itd.)," je zapisano na oglasu.

Cena polovice stanovanja znaša 99.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  14 .04. 2022 ob  14: 18
19
Kaj na drugi polovici spalnice kdo se zivi?