Z 'NEBA' PADALI RAZLIČNI PREDMETI: Za to je bil odgovoren domačin, ki se je poleg tega 'igral' še skrivalnice

Kronika

Danes ponoči ob 1.30 je v vasi pri Sežani 47-letni domačin razgrajal in motil nočni počitek, poleg tega pa čez balkon metal različne predmete. Vrgel je kovinsko palico in gasilni aparat na osebni avtomobil in ga poškodoval. Pred prihodom policistov na kraj se je skril. Sledi mu hitri postopek zaradi povzročanja hrupa v nočnem času in kazenska ovadba zaradi poškodovanja dveh vozil.

Fotografije so simbolične. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 147 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 13 nezakonitih prehodov državne meje.

Pijani za volanom

Ob 19.46 je policiste poklicala poškodovanka in prijavila, da je v Kopru v zadnji del njenega vozila trčil voznik kombija, po trčenju pa pobegnil. V Pobegih so policisti izsledili vozilo in pobeglega 49-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l. Sledi obdolžilni predlog zaradi povzročitve prometne nesreče, pobega s kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 23.45 so pri Pivki ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozila 22-letna voznica. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki ga ni opravila po navodilih proizvajalca, zato so ji odredili strokovni pregled. Je voznica začetnica in kazala je znake opitosti. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana. Po opravljeni analizi in ugotovljeni koncentraciji alkohola v krvi sledi ustrezen ukrep. Izdali so ji tudi plačilni nalog. Med postopkom je njen 26-letni sopotnik policiste zmerjal in ni upošteval zakonitih ukazov. Ker se na ukaze ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo (vidno pod vplivom alkohola), mu je bilo odrejo pridržanje in izdan plačilni nalog za več kršitev.

Našli dva ukradena skuterja

Oškodovanec je v Kopru našel skuter, ki so mu ga ukradli 7. novembra na Bonifiki. Opravljen je bil ogled kraja.

Danes zjutraj so v Kopru odkrili skuter Yamaha, ki je bil pred dvema tednoma ukraden v Italiji. Lastnik bo v naslednjih dneh prevzel vozilo, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  29 .11. 2023 ob  13: 20
Z balkona, ne cez balkon!