Z MOTIKO MLATIL PO ZNANCU IN GA SKORAJ UBIL: Marko Pižeta na predobravnavnem naroku zahteval izločitev sodnika

Goriška

Na novogoriškem okrožnem sodišču bi morali danes izpeljati predobravnavni narok za obtoženega Marka Pižeto v primeru poskusa uboja z vrtnim orodjem avgusta lani v Novi Gorici. Vendar je zagovornica obtoženega davi na sodišču vložila zahtevo za izločitev predsednika senata Aleša Batističa, je za STA potrdil predsednik sodišča Goran Klavora.

Predobravnavni narok se tako zamika do odločitve o tem, ali bo zahtevi zagovornice ugodeno ali ne.

Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so 23. avgusta lani obravnavali sum storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo na Goriškem, pri katerem je žrtev, stara 50 let, dobila telesne poškodbe.

V eni od stanovanjskih hiš v Novi Gorici je prišlo do spora med moškima. V prepiru je osumljenec po navedbah policije z vrtnim orodjem večkrat udaril in poškodoval drugega udeleženca spora. Po poročanju medijev je šlo za znanca, napadalec pa je za obračun uporabil motiko.

Pri tem mu je zadal poškodbe po različnih delih telesa. Napadenega so na kraju oskrbeli reševalci in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Novogoriški kriminalisti so 50-letnega osumljenca izsledili še isti dan v popoldanskih urah in mu odvzeli prostost. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor v solkanskih zaporih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija