Z LAŽNO BOLNIŠKO PREJEMAL PLAČO TRI LETA: Šolski uslužbenec v tem času na črno izposojal vozila

Svet

Italijanska policija je razkrinkala moškega, ki je v treh letih službovanja na treh šolah v Furlaniji - Julijski krajini delo opravljal le devet dni, na podlagi neresničnih bolniških potrdil pa ostali čas preživel doma v Kalabriji, kjer je na črno izposojal avtomobile. Od ministrstva za izobraževanje je v tem času prejel 40.000 evrov.

Glede na ugotovitve finančne policije v mestu Pordenone je 40-letnik po podpisu pogodbe s posamično šolo tja hodil v službo tri dni, nato pa prijavil bolniško odsotnost in se vrnil v domači Reggio Calabrio. Tam je na črno delal kot izposojevalec avtomobilov, vmes pa potoval tako po domovini kot v tujini.

Bolniška potrdila, ki jih je redno pošiljal delodajalcu, mu je skupno izdalo pet različnih specialistov, ki jih je policija prav tako kazensko ovadila. Moški je v vmesnem času redno prejemal plačo oz. nadomestilo za bolniško odsotnost in celo nabiral točke za napredovanje na poklicni lestvici.

Med preiskavo njegova domovanja so poleg dokumentacije o spornem delovanju zasegli tudi 300.000 evrov gotovine, ki naj bi jih zaslužil z izposojo avtomobilov, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija