WHO POTRDILA ŽE 780 PRIMEROV OPIČJIH KOZ: Ti podatki ne vključujejo afriških držav

Svet

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je doslej potrdila 780 primerov opičjih koz v 27 državah po svetu. Ti podatki ne vključujejo okužb v afriških državah, kjer virus velja za endemičnega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Organizacija je navedla, da je podatek o 780 primerih verjetno podcenjen. "Zelo verjetno je, da bodo primere odkrile tudi druge države in da se bo virus še naprej širil," je dodala WHO.

WHO je pri tem ohranila zmerno stopnjo tveganja na svetovni ravni, vendar je opozorila, da bi tveganje za javno zdravje lahko postalo veliko, če bi ta virus izkoristil priložnost in se v neendemičnih državah uveljavil kot razširjen človeški patogen.

BONUS VIDEO: Izolski šolarji do kolesarskih veščin z občinskimi kolesi

Opičje koze, ki so v primerjavi s sorodnimi črnimi kozami manj huda bolezen, so endemične v nekaterih državah zahodne in srednje Afrike, od maja pa so jih zaznali tudi v drugih državah, tudi v Evropi.

Bolezen se širi s tesnejšim neposrednim stikom s telesnimi tekočinami okuženih, tipična simptoma pa sta visoka vročina in pojav izpuščajev.

Zdravila za opičje koze ni, simptomi pa običajno izzvenijo po dveh do štirih tednih in običajno niso smrtni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  06 .06. 2022 ob  14: 29
Direktor Pfizrja je na svetovnem ekonomskem forumu rekel, da je njihov nacrt do leta 2023 zmanjsat svetovno populacijo za 50% in da misli, da jim to uspeva! Sedaj si bodo izmislili obvezno cepljenje proti tem “opicjim kozam”, ki niso nic drugega kot herpes zoster, ki so vam ga vcepili s cepivom covid 19. S tem novim cepljenjem pa bodo pobili se vec ljudi.
manemebasat |  06 .06. 2022 ob  13: 52
WHO je najvecja kriminalna organizacija na svetu. Te kao “opicje koze” si posledica cepljenja!