"VZTRAJNOST JE TRMA Z NAMENOM": Tukaj so prednosti trdega dela, in ne gre samo za denar

Trendi

Zakaj je trdo delo pomembno? Zakaj bi morali svoj čas nameniti nečemu, česar ne počnete najraje, in skrajšali količino časa, ki ga lahko preživite s prijatelji, s svojim partnerjem/partnerko, sorodniki? Nekateri ljudje so večino časa motivirani za delo, toda večina jih najverjetneje ni. "Vztrajnost je trma z namenom" je znan citat Josha Shippa, motivacijskega govorca, avtorja in televizijske osebnosti. Pomeni nekaj v smislu, da vztrajnost lahko imenujemo trma, katere cilj je v življenju nekaj doseči. Tu je par odgovorov na omenjeno vprašanje, zakaj je trdo delo pomembno. Še zdaleč ne gre samo za denar, ampak za boljšo samozavest in še mnogo več.  

1. Pridobitev spoštovanja

Zelo verjetno poznate vsaj nekoga, bratranca, prijatelja, sošolca … ki je nasploh spoštovan. Večina ceni njegovo prisotnost, njegova stališča jemlje resno in prizadeva si ohraniti dobre odnose s to osebo. Nasploh si ljudje običajno želimo, da nas drugi spoštujejo in cenijo naša mnenja. Trdo delo in gradnja trdne samopodobe nam prineseta prav to. Dobršen del ljudi namreč občuduje tiste, ki trdo delajo in verjamejo vase.

2. Pozitiven pogled na svet

Ljudje v 21. stoletju navadno potrebujejo slike, knjige … da se lažje nagibajo k pozitivnosti. Pri tem mnogokrat pozabljamo, da motivacija in pozitivna naravnanost do sebe, drugih ljudi, dogajanja v svetu in do človeškega obstoja nasploh, izhajata predvsem iz trdega dela. Trdo delo in občutek, ki se ob tem porodi, pomagata, da na dolgi rok ohranimo optimističen odnos do življenja.

3. Osebnostna rast

Trdo delo vam bo pomagalo, da boste vsak dan, vsak trenutek boljši. Velikokrat se ozremo v svoje življenje in se vprašamo, česa smo se naučili? Trdo delo nam vsekakor pomaga, da rastemo v vseh pogledih in iz amaterjev postanemo strokovnjaki. Brez trdega dela osebnostna rast skoraj ni mogoča oziroma najverjetneje sploh ni mogoča.

4. Večja samozavest

Trdo delo je ena najpomembnejših stvari v življenju, saj nam pomaga, da smo bolj samozavestni. Če boste trdo delali, boste lahko izpolnili svoje sanje in dosegli lastne cilje.

V angleščini se uporablja kratica oziroma akronim SMART, ki opredeljuje kriterije, ki naj nas vodijo pri postavljanju ciljev: Specific (cilji naj bodo čimbolj specifični, saj boste le tako vedeli, če ste jih dosegli), Measurable (rezultati morajo biti na nek način merljivi, kar vam zopet omogoča vpogled v to, če ste cilj dosegli, Achievable (dosegljivi v smislu, da lahko sami vplivate na rezultat), Relevant (relevatni in realni cilji) in Time-bound (cilji imajo tudi določen časovni rok, do katerega jih želite doseči).

Trdo delo, ki ga spremljajo realne ambicije in odločnost, nas vedno potisne korak naprej v življenju in nam pomaga preseči svoje omejitve, ki so lahko tako subjektivne kot objektivne narave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija