VUČIĆ NA ZABAVEN NAČIN PREDSTAVIL UKREP ZNIŽANJA CEN: Obenem je napovedal tudi povečanje pokojnin (VIDEO)

Svet

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je v svojem značilnem slogu, ki pogosto vključuje humor, obrnil na državljane, da bi spregovoril o različnih temah, vključno s predčasnimi volitvami, povišanjem pokojnin in razmerami na Kosovu. Med temi obljubami pa je posebej izstopal ukrep za spopadanje z visokimi cenami, ki je vključeval znižanje cen številnih proizvodov v sodelovanju z vladnimi ukrepi.

Visoke cene so težava, ki pesti skoraj vso Evropo, in tudi Srbija ni izjema. Vlada je sklenila dogovor s trgovskimi verigami, da se cene 20 različnih proizvodov, vključno s hrano, higienskimi izdelki in čistili, znižajo. Vučić je to ukrep pojasnil z besedami: "Zaradi laži mnogih, da imamo najvišje cene. Imate kruh, kot osnovni proizvod, ki ima prepričljivo najnižjo ceno v celi Evropi."

Predsednik je na zabaven način predstavil ukrep, pri čemer je uporabil nakupovalno košarico in izpostavil specifične izdelke, katerih cene se bodo znižale. Na primer, cena pariške salame bo padla z 399 dinarjev (3,41 evra) na 259,99 dinarjev (2,22 evra), medtem ko bo cena jogurta znašala 139,90 dinarjev (1,19 evra) namesto prejšnjih 164,90 dinarjev (1,41 evra).

Ta ukrep bo zagotovo pozdravljen med državljani z nizkimi dohodki, ki se borijo za preživetje. Vendar so kritiki izrazili pomisleke, da gre za politični manever in predvolilno strategijo, saj se v Srbiji vse bolj govori o morebitnih predčasnih volitvah. Vučić se odziva na kritike, pri čemer pravi: "Nekaterim je to morda smešno, vendar meni ni, saj je to način, da pokažemo, kako zelo nam je mar in da razumemo ljudi, ki trdijo, da so cene previsoke." Poleg znižanja cen je predsednik napovedal tudi povečanje pokojnin in enkratni dodatek v višini 170 evrov za upokojence

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija