VSI GA IMAMO RADI IN DELUJE KOT ČUDEŽ ZA ČIŠČENJE OKEN: Na to živilo verjetno nikoli ne bi pomislili!

Trendi

Verjetno veste, da nekatera živila učinkovito odstranjujejo umazanijo v vašem domu. Skoraj vsi vedo za uporabo limoninega soka, kisa in sode bikarbone za čiščenje trdovratnih madežev, vodnega kamna in celo kovine, obstaja pa tudi nekaj živil, za katera ne bi nikoli pomislili, da imajo dezinfekcijske lastnosti. Eno od takšnih živil je krompir! Svetovno priljubljena hrana je zelo učinkovita za čiščenje stekla.

Storiti morate naslednje: Večji krompir prerežite na polovico. Okno obrišite s prerezano stranjo in dobro podrgnite, da se sprosti tekočina. Nato steklo obrišite s krpo, prtičkom ali časopisom.

Obstaja še ena manj znana uporaba krompirja za čiščenje. Uporablja se ga lahko tudi za pranje volnenih in svetlih tkanin. V tem primeru je treba krompir naribati, iztisniti sok in nato zmešati z vročo vodo. Mešajte tekočino, dokler ne nastane pena in z njo operite oblačila. Nato perilo sperite in v zadnjem izpiranju dodajte malo kisa. Te metode ne smete uporabljati pri pranju belega volnenega perila, ker bo v stiku s krompirjevim sokom porumenelo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija