"VSAKO DEJANJE IN VSAKA DONACIJA ŠTEJE": Čeferin nogometne zvezdnike povabil na dobrodelno tekmo v Ljubljano

Slovenija

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odločil za akcijo pomoči žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. V petek, 15. septembra, ob 20. uri bo stadion v Stožicah na njegovo pobudo gostil dobrodelno tekmo s svetovnimi zvezdniki nogometa, poroča časnik Večer.

Evropska nogometna zveza in njen predsednik Aleksander Čeferin sta se zelo hitro odzvala na poplave in že 8. avgusta je Uefa odobrila 300.000 evrov pomoči. V okviru svojih možnosti je z 20.000 evri na pomoč priskočila tudi Nogometna zveza Slovenije.

A Uefa oz. njen predsednik se nista ustavila. Čeferin se je odločil za prireditev dobrodelne tekme, katere izkupiček bo šel dobrodelni fundaciji Preprosto blizu, ki je bila ustanovljena in jo upravlja Radio 1.

Kot je zapisal Čeferin, so prihod v Ljubljano že potrdili številni nekdanji nogometni zvezdniki - Gianluigi Buffon, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Vladimir Šmicer, Nemanja Vidić, David James, Giorgos Karagounis, Mario Mandžukić, Mikael Silvestre, Fabio Capello in drugi.

Ekipi zvezdnikov bosta s klopi vodila Fabio Capello in slovenski selektor Matjaž Kek.

Kot še pišejo pri časniku, bo imela tekma tudi izjemno medijsko podporo, saj jo bosta med drugimi podprla tudi Pop TV in BeIN Sport, ena največjih svetovnih televizijskih mrež, ki bo tekmo predvajala v 37 državah. Doma bo projekt podprl tudi Radio 1 oz. Infonet Media.

"Vsako dejanje in vsaka donacija šteje. Rad bi vas povabil na ta dogodek, da se mi pridružite v prizadevanjih za zbiranje potrebnih sredstev za obnovo. Upam, da se vidimo 15. septembra v Ljubljani," je v vabilu prijateljem še zapisal Čeferin.

Vstopnice za tekmo po enotni ceni 20 evrov bodo na voljo od srede, 30. avgusta, na prodajnih mestih Eventima oz. na njihovi spletni strani. Prav tako bodo naprodaj VIP vstopnice in sicer za Beli VIP po ceni 100 evrov in Osrednji VIP za 500 evrov, so še sporočili prireditelji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija