VROČA KRI NA PIRANSKI PLAŽI: Nizozemec 'pokasiral' ugriz, pes napadel tudi v Prestranku

Kronika

Včeraj so policisti Policijske uprave (PU) Koper obravnavali dva napada psov. Popoldan je na piranski plaži državljana Nizozemske ugriznil pes. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik psa državljan Italije. V Prestranku pa je zvečer sosedov pes, pasme nemški ovčar, napadel starejšo domačinko in njenega psa. Žensko je poškodoval po roki. V obeh primerih sledi poročilo na veterinarsko inšpekcijo, lastnikoma psov pa hitri postopek.

Fotografija je simbolična. 

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 246 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervenciji. Obravnavali so tudi 27 ilegalnih prehodov državne meje.

Nekdo je v Seči iz apartmaja ukradel udarno vrtalno kladivo Makita DHP481 z baterijo in kovček s svedri.

Ob 22.45 je 32-letni voznik osebnega avtomobila v Strunjanu zapeljal levo čez ločilno neprekinjeno črto na nasprotni vozni pas, po katerem se je pravilno pripeljal 37-letni voznik. Ta se je trčenju poskušal izogniti, vendar mu to ni uspelo. Povzročitelj je s kraja odpeljal, vendar so ga policisti izsledili. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,87 mg/l, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob 1.15 je nekdo v Hrvatinih pred lokal odvrgel pirotehnično sredstvo in tako poškodoval steklo na vratih in oknu. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje.

Danes zjutraj so v Postojni ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,0 mg/l, hitri test na prepovedane droge pa je bil pozitiven na konopljo. Strokovni pregled je voznik odklonil. Sledi obdolžilni predlog, so zapisali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija