VOZNIKI, POZOR: Ta vikend bosta zaprta prehitevalna pasova na tem delu hitre ceste

Vipavska dolina

Družba za avtoceste (Dars) z današnjim dnem začenja obnovo viadukta Šempeter, v začetku prihodnjega tedna pa bodo stekla gradbena dela. Zaradi izvedbe začasne prometne ureditve bosta na tem odseku zaprta prehitevalna pasova v obe smeri od danes do ponedeljka dopoldne.

Promet bo nato v času obnove preusmerjen le na eno polovico hitre ceste, saj bo druga polovica zaradi del zaprta približno mesec dni, nato sledi še približno enomesečna obnova na drugi polovici hitre ceste, promet bo takrat na enak način preusmerjen na že obnovljeno smerno vozišče. Vsi kraki priključka Šempeter pri Gorici bodo v času obnove neprekinjeno odprti za promet.

Do predvidoma začetka julija bodo zamenjali dilatacije in hidroizolacije na obeh objektih ter obnovili vozišča na njih in zamenjali varovalne ograje.

Celotno območje spremenjene prometne ureditve zaradi del bo dolgo približno en kilometer, pri tem bo promet urejen dvosmerno le po polovici hitre ceste v dolžini približno 500 metrov, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Družba Kolektor CPG je pogodbo za obnovo z Darsom podpisala že lani, ko je bil prenovljen prvi del v dolžini približno štirih kilometrov vozišča obeh polovic hitre ceste na odseku med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici, zaključen pa v začetku lanskega decembra. Že ob začetku teh del so v Darsu napovedali, da se bo drugi del, to je sanacija viadukta Šempeter, začel letos spomladi.

Skupna pogodbena vrednost gradbenih del znaša 8,2 milijona evrov (brez DDV), od tega bo nekaj manj kot en milijon evrov namenjen za letošnja dela.

V teh dneh pa se zaključuje javno naročilo, s katerim išče Dars izvajalca sanacije zadnjega odseka hitre ceste med Selom in Vogrskim. Načrtovani začetek del okrog sedem kilometrov dolgega odseka je v avgustu, predvideni rok izvedbe gradbenih del pa je 130 dni od uvedbe v delo.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

V okviru razpisa je najvišja dopustna vrednost ponudbe nekaj manj kot 16 milijonov evrov (brez DDV), so konec aprila povedali na Darsu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija