VOZNIKA NAJPREJ ZANAŠALO, NATO JE TRČIL V OGRAJO: Avto zdrsnil deset metrov po klancu in pristal v gozdu (FOTO)

Kronika

Danes, 18. januarja ob 6.38 uri, so bili novogoriški policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije izven naselja Gradišče nad Prvačino, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila peljal po lokalni cesti iz naselja Gradišče nad Prvačino proti Dornberku. Ko je pripeljal izven Gradišča nad Prvačino, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, je po izpeljali levega preglednega ovinka na spolzkem in poledenelem delu vozišča izgubil oblast nad avtomobilom, zaradi česar ga je z vozilom začelo zanašati po vozišču naprej proti levemu robu vozišča.

Pri tem je s prednjim desnim delom avtomobila trčil v kovinsko varovalno ograjo izven levega roba ceste.

Po trčenju v omenjeno varnostno ograjo je z vozilom zapeljal naprej v levo izven vozišča, nato pa je vozilo zdrsnilo po klancu navzdol v gozd, kjer je približno deset metrov pod cesto obstalo na kolesih.

V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, na osebnem vozilu kot tudi na kovinski varovalni ograji je nastala materialna škoda.

Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil povzročitelju zaradi neprilagojene hitrosti izdan plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija